palpal

Policija podnijela prijavu protiv Stanivukovića zbog kriminala i nenamjenskog trošenja 1,76 miliona KM

Policija Republike Srpske podnijela je Krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića zbog zloupotrebe položaja i nenamjenskog trošenja kreditnih sredstava u iznosu od 1,76 miliona KM. Na ovaj način Dodik još jače steže i drži u šaci korumpiranog i ucijenjenog Stanivukovića, koji je postao njegova najodanija i najvjernija sluga. Detaljnije u tekstu koga u celosti prenosim sa portala Kapital.

Policija podnijela krivičnu prijavu protiv Stanivukovića

03. 04. 2024. / 10:30

BANJALUKA – Policijska uprava Banjaluka podnijela je izvještaj protiv gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića i ovlaštenog potpisnika u Odjeljenju za prostorno uređenje Gradske uprave Vuka Višekrune zbog sumnje da su nenamjenski potrošili kredit od 1.767.129 KM.

FOTO: S. Ćuković/Grad Banjaluka

Navodeći inicijale osumnjičenih, iz PU Banjaluka je saopšteno da je izvještaj podnesen Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci protiv D.S. zbog sumnje da je počinio krivično djelo obmana pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti, a protiv V.V. za krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja.

„Postoje osnovi sumnje da je lice D.S. navedeno krivično djelo počinilo od 10. oktbora 2023. do 6. marta 2024. godine, na način da je iskoristio kreditna sredstva u iznosu od oko 1.767.129 KM za namjenu drugačiju od one koja mu je odobrena. Lice V.V. se sumnjiči da je 1. novembra i 6. novembra 2023. godine iskoristilo svoj položaj i ovlaštenja te potpisalo dokumente koja su u suprotnosti sa važećom dokumentacijom“, saopšteno je iz PU Banjaluka.

CAPITAL: D. Momić