palpal

Policija da istraži učestale prijetnje profesoru Saši Kneževiću, povjereniku Liste za pravdu i red na Palama

Za sada nepoznate osobe jutros su oštetile te sa kasnim porukom crnim sprejom obojile poštansko sanduče na ulasku u haustor u kome ima stan profesor Saša Knežević, redovni profesor Filizofskog fakulteta na Palama i povjerenik Za pravdu i red liste Nebojše Vukanovića na Palama, a potom je večeras dobio prijeteće poruke na svoj mobilni telefon.

Za sada nepoznata osoba poslala je sa broja 066396583 prvo poruku profesoru Kneževiću u kojoj se kaže „Pende Saša, sa Vukanom stavio si laserski precizno crvenu tačku na čelo. Vidiš li ti prst pred okom, ako vidiš jasno je. Upraćen si, slijede ti batine“!? Posle toga sa istog broja dobio je još jednu poruku „Pende Saša, obaraš djecu koja nauče za sitne greške. Vidimo se uskoro u četiri oka bez svjedoka“. 

Slučaj je večeras prijavljen policiji, koja je uzela izjavu od profesora, a ostaje da se vidi da li će policija otkriti i procesuirati napadača ili će se nedopustive prijetnje i zastrašivanja pokušati zataškati, kako se ne bi otkrio napadač, motiv i eventualni nalogodavci.

Prethodno su Bojanu Gunjku ostavljene poruke prijeteće sadržnine ispod brisača na vozilu. Od kako je formirano Povjereništvo Liste za pravdu i red na Palama bilo je više incidenata, pisani su uvredljivi grafiti i poruke na našoj Kancelariji neposredno nakon otvaranja, a ovakve tenzije i pritisci su nedopustivi.  Policija i institucije trebale bi da ispitaju svaki slučaj i prijavu a ne da olako pređu preko prijetnji.

 

Nebojša Vukanović