palpal

Polako krećemo u borbu za Trebinje

Večeras smo, u sjedištu Liste za pravdu i red, održali prvi pripremni sastanak u sklopu priprema i aktivnosti za jesenju kampanju koja za konačan cilj ima istinsko oslobođenje Trebinja u oktobru, pobjedu opozicije i njenog zajedničkog kandidata za gradonačelnika Lazara Radana.

Iako su naš program i ideje jasne, poznate i prepoznatljive u narodu a svi naši programi razvoja grada od izbora 2012. godine do danas javno objavljeni i modu se pronaći na blogu i internetu, uskoro ćemo objaviti novi program Trebinje 2024 – 2028 godina, koji je nadogradnja prethodnih, a koji će promovisati Lazar Radan, kao i kandidati za odbornike naše Liste.

Odnosi sa opozicionim strankama u Trebinju su dobri, a u srijedu je zakazan sastanak u Banjaluci sa delegacijom Srpske demokratske stranke, na kojoj ćemo razgovarati upravo o nastupu na lokalnim izborima. Mi ne dijelimo građane po bilo kom osnovu, cijeli grad je naš resurs, planiramo na ključna mjesta, putem otvorenih konkursa postaviti najbolje i najsposobnije, ali je veoma važno da nam se građani priključe u borbi za život dostojan čovjeka, slobodan  i otvorengrad za sve građane, ne samo mali broj privilegovanih, bez bilo kakve diskriminacija i podjela.

Na vrijeme ćemo najaviti sve naše aktivnosti, kako bi građani bili upoznati, a polako ćemo na proljeće, već od narednog mjeseca, obilaziti naselja, kako bi u direktnom kontaktu sa građanima prezenzovali aktivnosti i ciljeve, te širili mrežu ljudi koja će nam se priključiti.

Sloboda je ključna, i dalje ostajemo vjerni našoj čistoj borbi, bez sigurnih glasova i ucjena, nećemo nikog vući za rukav, nuditi lažna obećanja i sitne poklone, ali očekujemo da narod prepozna i nagradi našu iskrenost, borbu za Opšte a ne lično dobro, da jednu šansu, koju smo zaslužili nakon više od decenije iskrene borbe.

Neka bude borba neprestana do konačne pobjede!

 

Nebojša Vukanović