palpal

Podsjećanje na obećanja, naivnim radovanja

      Uoči lokalnih izbora 2016. godine odlazeći gradonačelnik Trebinja Luka Petrović, sa svojim poslušnicima poput dirtektora HET-a Gordana Mišeljića i direktora JP Bazeni Zorana Čučkovića, najavio je da će Trebinje dobiti zatvoreni bazen vrijedan 10 miliona maraka. Cijena radova je bez objašnjenja nezakonito povećana na 14 miliona, a iako je najavljeno da će se u oktobru ove godine prvi plivači kupati u novom zatvorenom bazenu, radovi su obustavljeni i još nisu završeni grubi građevinski radovi.

   Po svemu sudeći, zatvoreni bazen na Banjama biće još jedan Skadar na Trebišnjici, i neispunjeno obećanje vlasti koja već 14 godina drži sve konce u svojim rukama. I dok radovi na zatvorenom olimpijskom bazenu na Banjama kasne, bazen na hacijendi Luke Petrovića u Zagori završen je prije roka, a svaki komentar je suvišan.

   Podsjećamo samo na neke tekstove, video priloge i data ovogodišnja obećanja Željka Cvijanović, Luke Petrovića, Gordana Mišeljića, Zorana Čučkovića i ostalih funkcionera vladajuće stranke koji najavljuju da će radovi biti okončani do oktobra 2018, ili najkasnije do kraja ove godine. Po ko zna koji put obećanje je bilo samo ludom radovanje!

   Mišeljić – Zatvoreni bazen se gradi pojačanom dinamikom, radovi gotovi prije ugovorenog roka

Zatvoreni bazen trebinje

On kaže da je planirano da prva faza radova, kojom će objekat biti stavljen u primarnu funkciju, bude završena do oktobra, dok će se opremanje bazena i pratećih sadržaja obavljati naknadno u saradnji sa gradom.

Mišeljić ističe da je trenutno završeno oko 83 odsto konstrukcije objekta, a da već sutra počinju i zidarski radovi u prizemlju.

„Izgradnjom zatvorenog bazena i omogućavanjem rekreacije na vodi tokom cijele godine, HET će trajno ispuniti vodoprivrednu obavezu koja je nastala izgradnjom hidroenergetskog sistema“, kaže Mišeljić.

On napominje da će bazen zadovoljiti sve standarde za održavanje međunarodnih plivačkih takmičenja, propisane od Međunarodne plivačke federacije /FINA/.

Ovaj sportsko-rekreativni kompleks ukupne korisne površine 10.000 metara kvadratnih imaće dva bazena u prizemlju – veći olimpijskih dimenzija 50 sa 25 metara, bazen za rasplivavanje 25 sa 10 metara, kompenzacioni bazen i druge prateće sadržaje – svlačionice, teretanu, garderobu, prostorije za sudije, konferencijsku salu, restoran, mokre čvorove, saunu, unutrašnje, podzemne garaže, parking.

Mišeljić kaže da se trenutno rade i stubovi prvog sprata u bazenu i ploča drugog sprata u glavnom dijelu hale, betonska ramovska konstrukcija, prateća hidroizolacija objekta, mijenja se podloga i postavlja tamponski sloj za spoljno uređenje, izrada čelične konstrukcije u proizvodnom pogonu.

Ugovorena vrijednost radova /prve faze/ iznosi 10,2 miliona KM.

Izgradnjom bazena Trebinje će, nakon 50 godina, dobiti zatvoreni bazen, jedinstven na ovim prostorima, koji će ispunjavati sve uslove za održavanje svjetskih plivačkih takmičenja.

 

Selekcije iz regiona već zainteresovane za pripreme u zatvorenom bazenu u Trebinju (Video)

Izgradnja zatvorenog bazena u Trebinju koja je počela u martu prošle godine teče u skladu sa planiranim rokovima.

Zatvoreni bazen trebinje

Kada bude završen, bazen u Trebinju biće jedini na prostoru nekoliko država koji će ispunjavati apsolutno sve standarde Međunardone plivačke federacije. Planirano je da bazen bude završen do jeseni ove godine.

Objekat ukupne površine 5.000 metara kvadratnih obuhvataće 50-metarski i 25-metarski bazen, poslovni dio i restoran, gledalište za oko 600 posjetilaca, te sobe i apartmane.

Kako u Trebinju građevinska sezona traje tokom cijele godine, radovi teku bez prekida. Prema riječima Slobodana Ratkovića, šefa nadzora HE na Trebišnjici, do sada je završeno 80 odsto građevinskih radova.

Već u februaru trebalo bi da počne postavljanje instalacija. Svi radovi izvode se po najsavremenijim standardima za objekte ove vrste, pa bi trebinjski bazen mogao da ugosti i prestižna međunarodne plivačka takmičenja, a domaći plivači nakon nekoliko decenija čekanja dobiće pravi prostor za treniranje.

Direktor JU Bazeni Zoran Čučković rekao je da je već iskazano interesovanje za Omladinsko prvenstvo, a reprezentacije Srbije i Crne Gore su izrazile želju da ovdje dođe na pripreme.

Ukupna investicija procijenjena je na oko 10 miliona maraka, a investitor je preduzeće Hidroelektrane na Trebišnjici.