palpal

Podlosti i tiranija Stevandića i kupljene većine se mora zaustaviti

Zahvaljujući izbornoj korupciji i prevarama, uz pomoć CIK-a BiH i stranaca koji su dali privid legaliteta i amnestirali odgovorne za izbornu krađu,  u zarobljenoj Narodnoj skupštini Republike Srpske stvorila se lažna skupštinska većina od SNSD-a i njegovih prikolica, koja vrši teror nad opozicijom i narodom. Na vrh su, na mjesto predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske, postavili, po mom mišljenju, najpodlijeg, najbeskrupuloznijeg  i najpodmuklijeg među njima, prelivodu Nenada Stevandića, jer je osvjedočen i prekaljen u sprovođenju svih mogućih pakosti i podlosti u djelo.

Zato ne treba da čudi što je odbacio zahtjev tri opozicione stranke i Kluba poslanika SDS-a, PDP-a i Za pravdu i red za održavanje Posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske, na kojoj bi se govorilo o novoj sarajevskoj kapitulaciji režima, kršenju Odluka i Zaključaka koje su nedavno usvojene i ponižavanju institucija. Nikada nisu prihvatili nijedan prijedlog i tačku Dnevnog reda, a ne da prihvate održavanje Posebne sjednice Skupštine, i ovakav rasplet sam očekivao i najavio.

Uprkos tirjanstvu i svim mogućim opstrukcijama i pritiscima, kršenju zakona, odluka i zaključaka, ponižavanju institucija i naroda, uzvratićemo svim demokratskim oblicima otpora i borbe. Trojka i HDZ će im napuniti džepove kao nagradu za izdaju, ali moraju znati da je sve oteto prokleto, da će kad-tad zaživjeti pravda i pravna država, i da će se platiti cijena i vratiti oteto.

Neka bude borba neprestana do konačne pobjede!

 

Nebojša Vukanović