palpal

Počinje bježanija iz Prointera, umjesto Gordane Kovačević novi direktor je Vladimir Perišić

Vodeće svjetske multinacionalne kompanije prejidaju saradnji sa čuvenom dvorskom kompanijom Prointer, kako sam to najavio sredinom novembra, i Infiniti grupom čiji je Prointer član, a odmah je počela i bježanija čelnih ljudi, koji ne žele da snose odgovornost, ali i programera i drugih zaposlenih.

Sa mjesta direktora Prointera povukla se Gordana Kovačević, a nakon što je ona podnijela ostavku za dirketora Prointera postavljen je Vladimir Perišić!

Pred uvođenje sankcija MAJKROSOFTA i drugih vodećih svjetskih kompanija, Prointer, Kaldera i druge kompanije u sastavu Infiniti grupe počele su da naplaćuju ubrzano ugovore od Vlade, javnih preduzeća i ustanova, a u četvratak, prije 5 dana, Vlada i premijer Višković su donijeli odluku da Kalderi preko Investiciono-razvojne banke Republike Srpske prebace 10 miliona maraka, bez ikakvog odgovora niti obrazloženja u javnosti. Sumnja se da se ubrzano prebacuju novci, jer je budućnost kompanija neizvjesna nakon sankcija, i da se novac izvlsči i priprema za izbornu kampanju u oktobru, koja je biti ili ne biti za porodicu Dodik!

Milorad Dodik ranije je priznao da je njegov sin Igor kondultant i savjetnik u Prointeru i da bliski darađuje sa firmom koja je ubrzano nakon osnivanja dobila monopol na IZ tržištu. U intervju za beobradske medije Milorad Dodik juče je indirektno priznao da njegov sin Igor stoji i iza Una televizije.

Još u novembru sam najavio da je vodeće multinacionalne kompanije ubediti sankcije Prointeru i prekinuti saradnju, jer je bliska porodici Dodik, što su pokušali demantovati i pokrenuli seriju tužbi za klevetu protiv mene, ali je vrijeme pokazalo da sam bio dobro informisan i da je najava bila tačna.

 

Nebojša Vukanović