palpal

POBJEDA U DOBOJU – grad plaća prevoz osnovcima

Samo par dana nakon sjednice Narodne skupštine Republike Srpske, na kojoj sam govorio o problemima osnovaca u Doboju i sramnoj odluci gradonačelnika Borisa Jerinića da uskrati plaćanje prevoza učenicima osnovnih škola jer navodno nema novaca u džepu, odluka je promijenjena pod pritiskom javnosti koja je zgrožena bahatošću Jerinića, Obrena Petrovića i „Dobojske grupe“.

 

Nevjerovatna je drskost baciti iz budžeta 31 milion za rušenje postojeće i gradnju nove zgrade Skupštine grada i milion na nova vozila, a da novaca u budžetu nestane za djecu i osnovce. Dobojlije su ogorčene ponašanjem vlasti, pa je Jerinić brzo promijenio odluku i poslije sastanka sa direktorima osnovnih škola u Doboju izdvojio nešto više od 200 000 maraka za subvencionisanje prevoza do škole učenicima osnovnih škola.

Zrno po zrno pogača, kamen po kamen palača, i ova mala pobjeda u Doboju dio je velikog mozaika rušenja tirjanske vlasti u Doboju. Diskusija o dešavanjima u Doboju izazvala je burne reakcije, ali i veliku nervozu kod čelnika „Obrenove Dobojske grupe“ i SNSD-a, a uskoro nastavljam sa iznošenjem novih zanimljivih detalja u gradu koji su Obren, Jerinić, Vulićka i ostali pretvorili u geto.

Podsjećanje na skupštinsku diskusiju o dešavanjima u Doboju koja je dovela do povlačenja Jerinića i obezbjeđivanja 203 000 maraka sredstava za subvencionisanje prevoza osnovcima.