palpal

POBJEDA PRAVDE – Sud potvrdio šovinizam i diskriminaciju podmuklih Australijanaca

Danima je javnost nagađala šta je uzrok maltretiranja Novaka Đokovića, poništavanja vize i određivanja jedne vrste pritvora, a odluka suda koja je donesena u korist najboljeg tenisera svijeta i zvanična potvrda da je ispunio sve obaveze, da mu je nezakonito na aerodromu poništena viza i da su kršena njegova ljudska prava, potvrdila je sumnje da je Novak žrtva politike i podmuklih igara iza kulisa tamošnjih političara koji pokušavaju na prvom reketu svijeta da ubiru jeftine i populističke poene.

Siguran sam da će poniženja izazvati prkos i inat, i da će Nole briljirati na turniru, ako opet političari ne izmisle nešto da ga opstruišu. Iako napetost, stres i par dana pauze od treninga mogu ostaviti posljedice na formu, nadam se da će Nole istrčati na teniske terene Australija opena u Melburnu i osvojiti ga po deseti put, i tako pokazati cijelom svijetu ko je broj 1, ne samo trenutno već svih vremena.

Pamtićemo svakako ponašanje Australije, kao dijela britanskog Komonvelta, i sraman odnos prema najboljem teniseru svijeta, koga su ponižavali i maltretirali pred očima svjetske javnosti bez ikakvog osnova.

Očekujem da vlasti Srbije upute protesnu notu i pozovu na saslušanje i izraze nezadovoljstvo ponašanjem australijskih vlasti prema Đokoviću, jer ako smo „mali“ i nema nas puno, to ne znači da nismo ponosni i da nemamo časti i dostojanstva pa da nas ponižava i maltretira ko stigne bez otpora.

 

Nebojša Vukanović