palpal

Pobjeda naroda i BN televizije

Poslije nešto više od mjesec dana prekida, BN televizija ponovo emituje signal sa predajnika Kozara, ovaj put u digitalnom formatu, i izvojevana je velika i važna pobjeda, za slobodu govora i rada, ali i slobodu uopšte.

Iako su tvrdili da navodno nema prostora i tehničkih mogućnosti, da je BN televizija navodno napravila propust i nije na vrijeme predala Zahtjev, ipak se potvrdilo da smo bili u pravu kada smo tvrdili da ima tehničkih mogućnosti, da se radi o diskriminaciji i pokušaju gušenja slobodnih medija, i dobro je da se režim povukao i potvrdio da smo bili u pravu.

 

Ovo je velika pobjeda naroda, koji se okupio na Trgu Krajine u Banjaluci i poslao jasnu poruku vlastima šta misli o nasilju, diskriminaciji i tiraniji režima i pokušajima gašenja najgledanije televizije u Republici Srpskoj.

Moram da pohvalim direktoricu RTRS-a, gospođu Milanković, koju sam lijepo zamolio da postupi po zakonu i omogući BN televiziji da emituje signal sa Kozare, kao i direktoru RAK-a Drašku Milinoviću, jer su stavili potpise na potrebna dokumenta, što je bila njihova obaveza, i tako se oduprli pritiscima moćnika, što je svakako za svaku pohvalu.

U toku su bile pripreme za novi skup ispred RTRS-a, ali nakon što je borba i pritisak urodio plodom neće biti protesta ali je vrlo vjerovatno da ćemo uskoro na parkingu ispred RTRS-a organizovati gledanje Dnevnika BN televizije i proslavu velike pobjede naroda i televizije.

Podsjećanje na veliki skup na Trgu Krajine u Banjaluci koji je bio ključan za veliku i važnu pobjedu koja je od velikog značaja jer je prvi put poslije duže vremena režim morao da se povuče pod pritiskom i uzmakne.

 

Nebojša Vukanović