palpal

POBJEDA I POVLAČENJE VLASTI – Izborili smo se da ne počne naplata parkinga 24 sata u gradskim ulicama

Pritisak je urodio plodom i gradske vlasti Trebinja, predvođene gradonačelnikom Ćurić dr Mirkom, odustale su od namjere i pripremljene odluke da se naplaćuje parking tokom svih 24 sata u cijelom gradu. Nakon što smo održali konferenciju za novinare te odbrornici Kluba za pravdu i red tokom sjednice vodili žustru raspravu sa vlastima, ipak je tokom sjednice došlo do promjena pa je odluka promijenjena.

Na više od 800 parking mjesta u gradskim ulicama neće se naplaćivati parking posle 21 čas, a samo na 2 velika zatvorena parkinga u centru grada, kod parka i u bivšoj kasarni, naplaćivaće se parking tokom cijelog dana, po nižoj cijeni, ali to je i nevažno jer pored besplatnog parkinga u centru teško da će neko ostaviti vozilo tokom noći na dva velika parkinga.

Iako je izvojevana mala ali za građane važna pobjeda, jer se na parkinzima u stambenim naseljima i u centru grada neće plaćati parking 24 sata dnevno, ipak bi građani sami trebali da otvoreno i javno izraze nezadovoljstvo stalnim povećanjem nameta koji postaju nepodnošljivi, od struje, vode, komunalija, do poreza na imovinu i parkinga, jer bez pomoći naroda teško ćemo se izboriti sa nepravdama i tiranijom.

U nastavku video prilozi, diskusija Dajane Milišić tokom sjednice o poskupljenju parkinga i nameta, te snimak konferencije za novinare neposredno pred početak sjednice Skupštine grada Trebinja..

Iako je odbornik i predsjednik pokojnog NDP-a Bojan Šapurić najavljivao da će glasati protiv poskupljenja i promjene načina plaćanja parkinga, ipak danas nije glasao a protiv su bili odnornci Kluba za pravdu i red te Ilija Mastilović iz SDS-a.

Da je Ujedinjena Srpska u teškoj situaciji i fazi raspadanja govori i činjenica da je jedini odbornik NDP, koji je da podsjetimo osvojen na čudan način glasovima iz vreće, napustio Klub odbornika sa US u Skupštini grada Trebinja.

 

   Nebojša Vukanović