palpal

Плаћена судска такса за Алумину у висини од 1000 марака

У суботу смо хитно, након што је адвокат Владимир Милошевић повукао Тужбу против Владе Републике Српске и њених институција, вјероватно јер се  нагодио са Горданом Павловићем и Зораном Стевановићем, поднијели као Листа за правду и ред, поднијели Тужбу против Владе, Министарства финансија и Пореске управе Републике Српске како би спријечили да ПАВГОРД у стечајном поступку преузму управљање Алумином.

Сви су се повукли и ућутали, нијемо посматрају отимачину, али ту смо ми да полушамо спасити што се спасити може, те спријечимо да јавно добро и богатство оде у руке тајкунима блиских власти захваљујући корупцији и намјештеним пословима.

Окружни привредни суд одредио је предметног судију, то је Медиха Џемалић, а стигао је и позив Суда за плаћање судске таксе. Суд је оцијенио да је висина судске таксе 1000 марака, коју сам данас одмах уплатио јер би у супротном била наплаћена казна од 500 марака, да нисмо уплатили у предвиђеном року од 8 дана.

Све је спремна за почетак процеса, који би могао бити јако важан, као и Апелација коју смо упутили Уставном суду Републике Српске, јер ће од тога зависити да ли ће Република Српска или дворски тајкуни бити власници стратешки важног предузећа, која има годишњи приход од 400 милиона марака.

Нека буде борба непрестана до коначне побједе, а радницима и синдикатима Алумине нека служи на част што ћуте, иако је њихова кожа и посао у питању.

 

Небојша Вукановић