palpal

Pismo nezadovoljnih studenata – 7 dana bez tople vode u Domu

Dobio sam pismo nezadovoljnih studenata iz Banjaluke, koje prenosim u cjelosti, bez izmjena, a tiče se uslova studiranja i života u Studentskom domu „Nikola Tesla“ u Banjaluci.

    Poštovani gospodine Vukanoviću,

Obraćamo Vam se kao grupa ogorčenih studenata kako bismo izrazili svoje nezadovoljstvo i upozorili javnost na nedopustivu situaciju koju doživljavamo. Naime, želimo podijeliti s Vama i javnosti naše iskustvo vezano za neljudske uslove u kojima smo primorani živjeti. Naime, već više od sedam dana u studentskom domu „Nikola Tesla “ Banja Luka uopšte nema tople vode, a kao što svi dobro znamo ljeto je već odavno prošlo i to uopšte nisu uslovi za normalan život jednog čovjeka u dvadeset i prvom vijeku!
Mora se priznati novu generaciju studenata koji su se uselili početkom sedmice dočekali su zaista divni uslovi, toliko divni da požele odmah pobjeći odavde! A kao vodi se briga o studentima?!
Niko nema informaciju kada će topa voda doći, ali zaista kakav je to kvar koji traje već toliko dugo?! Šta je u pitanju, da li žele uštedjeti na nama?! Na štetu našeg zdravlja i života uopšte?! Ovo je samo mali dio naših problema sa kojim se suočavamo svakodnevno!
   Pozivamo sve nadležne institucije, kao i novinarsku zajednicu da istraži ovu situaciju. Želimo da se ova nepravda javno otkrije i te da imamo bar one osnovne uslove dostojne čovjeka! Studiranje bi trebalo biti vrijeme za sticanje znanja i za razvoj, a ne za suočavanje s ovakvim problemima!
Pozdrav i svako dobro!
Ogorčeni studenti