palpal

Pismo iz Kneževa: SNSD pukao na dva dijela

Dobio sam pismo iz Kneževa, koje govori o dešavanjima u ovoj maloj planinskoj opštini pored Banjaluke, a koje prenosim u cjelosti..

Ovih dana na ulicama Kneževa, zapaženo je neuobičajeno vozilo, kojim se vrši prevoz smeća. Neuobičajeno, prvenstveno po svojim reg. oznakama.

Naravno, nije ove poslove preuzelo preduzeće iz EU, već se radi o lažnim reg. oznakama, koje svi vide osim lokalne policije.

Tajanstveni vlasnik vozila je lokalni „smećar“, koji je isto iznajmio JKP „VODOVOD“, u čijoj su nadležnosti navedeni poslovi.

Nije poznato po kojoj cijeni i po kojem zakonskom osnovu je sve urađeno, ali to je posao kontrolnih organa, i nesumnjamo u njihovu profesionalnost.

I dok se prevoz smeća na gradskom području vrši sa neregistrovanim vozilom, u prigradskim naseljima, pored reg. puta Kneževo – Banjaluka, niču divlje deponije.

Navedene poslove, do nedavno je obavljalo d.o.o. „Čistoća i Zelenilo“, čiji su stvarni vlasnici Pavlović Mile, Predsjednik SO Kneževo i Vuković Aleksandar, komercijalni direktor u ŠG. „ČEMERNICA“, koji je i odbornik u lokalnoj skupštini. Pod, javnosti nepoznatim uslovima, sa njihovim sredstvima, (vozilima, kontejnerima), poslove sakupljanja i prevoza otpada, preuzelo je JKP „VODOVOD“.
Međutim, sa svojim dijelom kolača, nije zadovoljan Načelnik Opštine, zbog čega je „pukla tikva“. Saradnju je započeo sa drugim, lokalnim tajkunom, koji je već kupio navedeno vozilo.

Na ovaj način, Načelnik je izgubio podršku još dva svoja odbornika, pošto je odmah, nakon lokalnih izbora, izgubio podršku svojih odbornika, Laketić Duška i Mitrović Maje, sa kojima je u svađi.

Od ukupno 9 svojih odbornika, koliko ima SNSD u lokalnoj skupštini, 4 odbornika su okrenula leđa Načelniku Opštine.
Zbog navedenih okolnosti, stub podrške u skupštinskoj većini, čine odbornici opozicije, (SPS, DNS, PDP). Do kada, ostaje da se vidi.
Takođe, ostaje da se vidi hoće li smeće, zaista posvađati lokalne „smećare“.