palpal

Pisma iz Foče o ratu crvenih ruža i teškom stanju u NP Sutjeska

Prvi partijski zadatak po dolasku novog vršioca dužnosti direktora u Nacionalni park Sutjeska, koji je morao sa uradi po nalogu mentora, je da u stalni radni odnos primi kumu narodnog poslanika SNSD Lalovića, koju je raniji direktor Blagojević otpustio jer njeno radno mjesto uopšte nije potrebno a primljena je sa VSS stepenom obrazovanja. Takođe je u radni odnos na Ugovor o djelu, na insistiranje Pera Dunjića, pomoćnika ministra pravde, i Siniše Golijanina, primljen bivši radnik Kazneno popravnog zavoda Foča a sada penzioner, izvjesni Milomir Marić zvani Marinjo, koji sada prima i penziju i platu.

Stanje u Nacionalnom parku Sutjeska je haotično, plate kasne, kredit koji je doktor Lalović najavljivao je očigledno propao a ono sto novi direktor radi je to da siječe i krčmi šumu i prodaje je proizvođačima u Federaciju BiH. Poraz Lalovica i Vukadinovica se ogleda u tome da nisu uspjeli smijeniti Sinišu Golijanina sa mjesta direktora KPZ Foča, te su time izazvali gnjev onih kojima su ranije obećali to mjesto i funkciju.

Narod Foče je blago rečeno ogorčen time sto je na mjestu direktora jedne pravosudne institucije čovjek koji iza sebe ima afere koje su vezane za dva smrtna slučaja. O zadnjem, kada je nastradao Dalibor Pljevaljčić, ne treba trošiti nikakve riječi jer sam i ranije, kao i javnost, o tome dovoljno pisao.

Trenutno je unutar Opštinskog odbora SNSD ogroman rat crvenih ruža između Milana Vukadinovića i Nenada Lalovića sa jedne i Dejana Pavlovića i njegove struje sa druge strane, koja uopste nije zanemarljiva i koja će očigledno okrenuti leđa i uraditi sve da izbore ne dobije Milan Vukadinović.

Motiv su raniji sukobi, animozitet te pokušaj Lalovića i Vukadinovića da smijeni Pavlovića sa mjesta direktora Hidroelektrane Bistrica. Takođe Dejan pod kontrolom drži i odredjeni broj radnika parka a najodaniji mu je trenutni predjsjednik Sindikata u parku Dragomir Drakul, sa kojim redovno sjedi po fočanskim lokalima i preko kojeg ostvaruje uticaj u parku.

Nastaviće se ..

 

Nebojša Vukanović