palpal

Пир моћника и чачкалице за борце – без коментара

Аграрни фонд града Требиња данас је свечано обиљежио 4 године од оснивања. У Херцеговачкој кући окупила се сва свита, народ би рекао све људство и техника града Требиња, од градоначелника др Ћурића, кума Луке, директора Дутине, бившег предсједника Младих СДС-а, до предсједника Скупштине Драгослава Бањка, коалиционих партнера, челника ХЕТ-а, Електропривреде осталих градских предузећа и установа.

Изгледа да је Аграрни фонд добро радио и да су њиве добро родиле, бар на папиру јер љетина прошле године није ни покупљена у Петровом пољу, па је припремио гозбу за градске оце, да се прегаоци мало окријепе од напорног посла. Хвала Богу на богатој трпези. Било је свега, од пића, пите, мезе, салате до печења, а ни то није било довољно уморним прегаоцима па су, по старом добром обичају, на оловку и репрезентацију, наставили дружење у једном требињском ресторану кад су помели столове у Херцеговачкој кући.

Пир је организован тачно седам дана откако је 13. јула, на Павловдан, обиљежен дан Требињске бригаде Војске Републике Српске, гдје су градске власти борце почастили са чачкалицом, те по којим комадом чајне и маслина, пар боца домаће брље и воде, чак ни ње није било довољно, без пива, вина и сока.

Од кога је, доста је! Ових пар слика само вјерно показује стваран однос и стање у друштву, живот на високој нози дезертера и ратних профитера, те њихов презир према борцима који су стварали Српску, а које упорно понижавају мрвицама.

Аграрни фонд настао је преузимањем у цјелости моје идеје о оснивању Фонда за развој пољопривреде и села, кога сам представио уочи Локалних избора 2012. године, а дорадио пред изборе 2016. године кад ми је ЦИК БиХ због грешке требињских кадија забранио учешће. Фонд сам замислио као подршку развоју села, обнову живота и подршку пољопривредницима, а не за злоупотребе и пљачку епских размјера, о којој ћу ускоро саопштити више детаља и занимљивости.

Великаши, проклете им душе, на комаде раздробише царство!

 

Небојша Вукановић