palpal

Pij šerbeta Draško iz čaše Dodikove pa sjekiru čekaj među uši!

Preko mnogih stvari mogu preći, ali nikako preko izdaje naroda, koketiranja sa režimom i prelaska na drugu stranu, ma ko da je u pitanju. Intimiziranje, tihi razgovori, javni sastanci, saradnja na projektima i „simbioza“ sa Uzurpatorom i režimom je crvena linija i nešto preko čega ne mogu preći Drašku Stanivukoviću, koji je napravio ogroman zaokret. Niko nije mogao igrati igre sa Uzurpatorom i beskrupuloznim makijavelistom, jer je svakog iskoristio pa pregazio, a siguran sam da će na kraju, kad odigra ulogu koju mu je namijenio, slično proći i potrošeni gradonačelnik Banjaluke.

Zbog toga sam mu i citirao Njegoša iz Gorskog vijenca i stih „pij šerbeta iz čaše svečeve pa sjekiru čekaj među uši“, a dovoljno je vidjeti primjere Igora Radojičića, da ne govorim o Tadiću, Šešiću, Paviću i ostalim, koji su ulazili u kolo i pakt sa đavolom pa su nestali, kad ih je jednokratno iskoristio kao toalet papir. Nema opravdanja za Stanivukovića i njegovu „simbiozu“ sa režimom jer je to izdaja svih onih koji su glasali za njega, ne da pravi simbioze već da bude drugačiji i ne koketira sa Mafijom na vlasti, neprijateljima svog naroda.

Nekada je i Stanivuković bio zagovornik borbe bez kalkulisanja, ili mi ili oni, ratovao sa Dodikom koji ga je vrijeđao i psovao majku, na toj politici i krilima dobio podršku Banjalučana, a onda se zaokrenuo, postao servis tajkuna, saradnik režima, koji umjesto rušenja dva nelegalna sprata Grand trejda gradi Radišiću kružni tok i novi put oko ovog kompleksa, da podigne cijenu kvadrata, daje dozvole Kaji, Saviću i drugim tajkunima bliskim režimu.

Neću imati milosti prema bilo kome ko pređe na drugu stranu, mada ne mora formalno već suštinski jer nismo naivni, jer se narod ne smije iznevjeriti, a puno je pitanja koja ću postavljati Stanivukoviću a koja traže odgovore.

Čudno je da se Stanivuković sastao sa Branislavom Borenovićem i Jelenom Trivić istu veče kada je ispljuvao mene i opoziciju na konferenciji za novinare, tražio njihove ostavke, ša su pozirali pred kamerama i prijatno razgovarali, a da danima ćute, ne odgovaraju na njegove ultimativne zahtjeve za njihovim smjenama u PDP-u, pružajući mu tako otvorenu, ne samo prećutnu podršku. To jeste njihov problem, ali moraju biti svjesni da su oni, ali i narod, i do sada platili preskupu političku cijenu ustupaka koje mu stalno čine, jer bi morale da postoje jasne crvene linije preko kojih se ne smije preći.

Pogledajte video kolumnu, odgovore na pitanja i obraćanje gradonačelniku Banjaluke Drašku Stanivukoviću…

 

Nebojša Vukanović