palpal

Peticija za raspuštanje Skupštine i vanredne izbore u Bijeljini

Naša vrijedna ekipa, aktivisti Za pravdu i red liste Nebojše Vukanovića u Bijeljini, predvođeni Marijom Topić Nikolić, našim delegatom u Vijeću naroda Republike Srpske i tehničkim sekretarom za Bijeljinu i Izbornu jedinicu 6, danas je u centru Bijeljine pokrenula peticiju i prikupljanje potpisa neophodnih za raspuštanje Gradske skupštine i raspisivanje vanrednih lokalnih izbora.

Inicijativu je prije nekoliko dana pokrenuo gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović i Gradskih odbor SDS-a, a Lista za pravdu i red se priključila, i odziv građana prvog dana je odličan. Nedavni propao pokušaj opoziva gradonačelnika Ljubiše Petrovića, koji je pokrenula vladajuća koalicija, crveni bašibozuk 15-ak prikolica SNSD-a, pokazao je da oni nemaju legitimitet naroda, jer je preko 70% građana glasalo protiv njih i njihove inicijative, i da treba raspisati vanredne lokalne izbore.

Akcija se nastavlja i narednih dana, a da imaju malo morala predsjednik Skupštine grada Bijeljine, rukovodstvo i odbornici, podnijeli bi ostavke i povukli se sa funkcija, jer je narod rekao šta misli o njima, njihovom radi i rezultatima, umjesto što opstruišu demokratske procese.

Građani Bijeljine i narednih dana mogu na glavnom gradskom Trgu i Kancelariji Za pravdu i red liste Nebojše Vukanovića u Bijeljini, da daju potpis i podrže peticiju koja treba da dovede do raspuštanja Skupštine grada Bijeljine i novih lokalnih izbora.

 

Nebojša Vukanović