palpal

Pavlović udario na Bursaća

U prijedorskom SNSD-u vlada pravi haos, a dugogodišnji lični animozitet između Saše Bursaća, predsjednika Gradskog odbora SNSD-a u Prijedoru i odlazećeg gradonačelnika Dalibora Pavlovića doživio je vrhunac i prerastao u javni sukob.

Čim sam objavio ultimatum Pavloviću i prepisku u vajber grupi prijedorskog SNSD-a, Saša Bursać je u roku od pola sata dao izjavu za lokalni portal InfoPrijedor da će Pavlović sutra podnijeti ostavku i poslati je CIK-u BiH, te da zbog navodnog zasjedanja Skupštine grada Prijedora uz proceduralnih razloga do sada nije poslata ostavka CIK-u, što je ranjeni Pavlović shvatio kao izdaju i zabijanje noža u leđa pa je na svojoj stranici napao Bursaća, nazvavši ga „dotičnim“ političarem.

Sada je očigledno da Pavlović nije napisao niti potpisao tekst ostavke Dodiku, već da je to vrlo vjerovatno uradio neko umjesto njega kako bi zaštitio ugled i autoritet velikog vođe.

 

Neki od čelnih ljudi grada Prijedora, koji je doživio pogrom i veliko stradanje u Drugom svjetskom ratu, večičaju naciste i fašiste, slikaju se sa kapama zloglasnog Hitlerovog Vermahta, što je nezabilježen skandal.

 

Dodik je dodatno ponižen dešavanjima u Prijedoru jer je Pavlović pokazao da je izgubio ugled i moć u svojoj stranci i da mu odbijaju poslušnost čak i nižerangirani članovi, narkomani, alkoholičari i duševno poremećene ličnosti.

Prema mojim saznanjima, iz Banjaluke je organizovan prevoz sa 3 autobusa članova SNSD-a jer je Pavlović svjestan da će danas doživjeti debakl, uprkos pritisku, pozivima i agitaciji aktivista SNSD-a, a Prijedorčani ne žele da ponižavaju sebe odbranom devijantne i bolesne ličnosti koja želi da cijeli grad postane njegov talac.

Za pola sata počinje sramno skup podrške Pavloviću na Trgu oslobođenja u centru Prijedora, i uskoro donosim više detalja o dešavanjima na terenu.

 

Nebojša Vukanović