palpal

Patriotske smjene Čordaš umjesto Ljuba Ninkovića

Da Milorad Dodik vodi izrazito prohrvatsku politiku i da se bori prije svega za interese Hrvata i HDZ-a, a da to pokušava prikriti lažnim izlivima srpstva i patriotizma u javnosti, govore i namjere da uskoro Vlada Republike Srpske treba da donese odluku o smjeni direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Republike Srpske Ljuba Ninkovića i imenovanja Davora Čordaša na njegovo mjesto.

Ninković je bivši SDS-ovac i DNS-ovac koji luta i tumara po Dodikovom političkom pašnjaku u paketu sa otpadnikom Ognjenom Tadićem, i sada je vjerovatno dio prikolice NPS Darka Banjca.

Čordaš je kadar Čovićevog HDZ-a, ključnog partnera i saveznika SNSD-a, a očito da je Ninković žrtvovan zbog novog dogovora i ustupaka HDZ-u i Čoviću.

Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministra BiH Mirko Okolić, kontraverzni kadar Dobojske grupe Obrena Petrovića i SNSD-a, imenovao je Hrvata za savjetnika u svom Kabinetu, što je presedan i veliki skandal, predmet podsmijeha svih u Savjetu ministara BiH.

Koliko daleko je Dodik otišao u svojoj izdaji i borbi za tuđe nacionalne interese govori i nevjerovatna činjenica da je juče javno kukao zbog smjene svoje mezimice, Hrvatice Goce, i imenovanja Srbina Milanka Kajganića, za novog glavnog tužioca Tužilaštva BiH!

Svog Poglavnika pokušao je da brani poslanik Srđan Mazalica, tvrdeći da je imenovanje Srbina iz Doboja, kadra Republike Srpske, uvod u nekakvu Islamsku državu Alije Izetbegovića, i da ja tobože ne vidim ključan problem za Republiku Srpsku !!

 

Umjesto odgovora Mazalici i ostalim lažnim srbendama i patriotama iz SNSD-a, koji sistematski uništiše i razoriše Republiku Srpsku i sve srpsko sa ove strane Drine, podsjećam ih na tekst Večernjih novosti od 20. 7. 2020. godine „Načelniku smeta zastava“ u kome dopisnik Petrović piše o tome kako je gradonačelnik Banjaluke Dragoljub Davidović, kadar Dodikovog SNSD-a, prvog dana mandata skinuo srpsku trobojku sa Banskog dvora, kopirajući Volfganga Petriča koji je prethodno naredio da se skine srpska zastava sa Skupštine grada Banjaluka nakon smjene gradonačelnika Đorđa Umićevića!?

Novosti pišu kako je predsjednik Skupštine grada Banjaluke Mihajlo Crnadak naredio da se odmah postavi druga srpska trobojka na Banski dvor, ali je sa promjenom vlasti i dolaskom SNSD-a ponovo nastavljena praksa Petriča i skinuta srpska zastava.

Narod sve pamti, i doći će brzo vrijeme da se polože računi, ko su iskrene patriote koje se bore za narod, i izdajnici koji su svoj narod i državu opljačkali i razorili.

 

Nebojša Vukanović