palpal

Park spašen, policija korektno odradila posao

Dežurao sam preko sat vremena dok policija nije došla i napravila uviđaj, i treba reći da se mladi policajci trude korektno da urade svoj posao, i da je tako bilo i ovog puta. Policija je uzela izjavu i od šefa gradilišta, napravila Zapisnik i nastavlja se dalja procedura i borba kroz institucije, koje moramo osloboditi i natjerati da rade po zakonu!

Komunalnu policiju nisam mogao da dobijem, niko se nije javljao na telefon jer očito ne rade vikendom, ali u ponedeljak nastavljamo sa pravnom borbom. Na sajtu grada, u Regulacionom planu Zasad polje, jasno se vidi da se ispred tržnog centra Kort nalazi park, drveće i zelena površina a ne parking, koji je nažalost napravljen na zelenoj površini, i da bahati moćnici nisu smjeli da sijeku drveća.

Malo po malo, drvo po drvo, isjekoše čitav grad, a nažalost niko da pokaže kolektivnu svijest i odgovornost, pokuša sprečiti ekocid i uništavanje ono malo zelenila, koje su sadile generacije u ovom hercegovačkom kršu. Pod pritiskom smo ih spriječili da odustanu od planirane sječe alepskih borova i gradnje benzinske pumpe, što je prvobitno bilo planirano i ucrtano u Regulacioni plan, i nakon odustajanja tvrdili su da neće sjeći drveća kada umjesto Poslovnog inkubstora k Agencije za mala i srednja preduzeća budu gradili tržni centar „Kort“, ali su malo po malo, na prevaru, ponovo isjekli park.

Opširnije u video prilogu…