palpal

Otvoreno pismo Nataše Miljanović Zubac upućeno Dragoslavu Banjku

OTVORENO PISMO DRAGOSLAVU BANJKU

Sraman način da prikupiš sitne, političke poene, što ti i nije strano!f Isforsirana prefinjenost u cilju promocije sebe, pravljenje nevještim u brojnim situacijama bitnim za građane Trebinja, ali izuzetno vješta manipulacija i građenje svog ličnog puta kroz politički, to je kratak opis tebe Dragoslave Banjak, predsjedniče Skupštine Grada Trebinja. Dugo se znamo, još od srednjoškolskih dana. Nastavili smo susrete i u Nikšiću gdje smo oboje studirali. Istina, ti si umjesto nauke mogao da izabereš da do kraja ostaneš na braniku otadžbine, ali -svako bira svoj put. Odlučio si da “prostudiraš” istoriju i geografiju na osnovnim studijama i to sam uvijek govorila, a i sada ću reći- sasvim zaslužno si bio jedan od sjajnih studenata odsjeka koji si izabrao. Svojim radom i trudom si stekao fakultetsku diplomu, a vjerujem i sva naredna naučna zvanja.

Međutim, u jednom trenu odlučio si da se baviš politikom. Tada si mi rekao da te je na taj put naveo tvoj komšija i drugar Luka Petrović. Na početku nisi bio baš snalažljiv u politici, žalio si mi se da ti mnoge stvari “ne bi tako”, ali ti Luka Petrović diktira putanju. Tako si, zahvaljujući politici i Luki postao direktor trebinjske Gimnazije, a potom si napredovao politički i evo sad sjediš na čelu gradske Skupštine. Sav prefinjen, kulturan, „napadno“ manirizovan pokušavaš da nam pokažeš da si ti sav “po slovu zakona” i iznad svih političkih mahinacija. A što ja tebi ovo pišem. Pa, evo da ti pojasnim. Juče sam te slušala kako prekidaš Nebojšu Milišića, odbornika “Za pravdu i red”, jedinog političkog subjekta u Trebinju koji je progovorio o mom problemu i na taj način mi pružio podršku u odbrani mog i života članova moje porodice.

Juče si se, Dragoslave Banjak, u pokušaju da zaustaviš Nebojšu Milišića pozivao na zakon, poslovnike, statute, članove itd. Pomenuo si i politizaciju, prikupljanje političkih poena pokušavajući tako da jedan ljudski čin devalviraš na svoj način. A, šta bi ti drugo i uradio. Ti ne poznaješ taj iskonski ljudski gest i ljudsku želju da se pomogne čovjeku koji je u problemu. Sve vidiš kroz politiku, izborne cikluse, poene. Praviš se gluv i slijep.

Krenuo si da me politizuješ… Ako nastaviš tim putem, zaista ćes me natjerati da se politički aktiviram, a onda ti se to neće sviđati i dopadati. Tako… zaobiđi politizaciju. Juče si rekao da nemaš informaciju o ugroženoj bezbjednosti Nataše Miljanović Zubac. Ti kao predsjednik Skupštine Grada i čovjek u vrhu vladajućih struktura Trebinja nisi, dakle, upućen. Evo ovom prilikom ću te ja uputiti. Pošto kažeš da “moja” skupštinska “tačka” može u septembru, ja ću sada da ti izbacim više vrućih JULSKIH tačaka, a javnost i građani Trebinja neka se tokom jula i avgusta njima bave i neka razmišljaju.

1. Ti si predsjednik Skupštine grada, u kom MUP RS (centrala iz Banjaluke), SIPA i Tužilastvo BiH tokom kasnih večernjih i ranih jutarnjih časova sprovode određena hapšenja i to sa onim dugim cijevima, kao da je ‘91 godina ili, ne daj Bože, neka brazilska favela ili kolumbijska Bogota. Da te informišem da MI budeš informisan- Policijska uprava Trebinje je bila prilično izuzeta i odsječena iz te akcije. Ako nisi ni o tome informisan, ja ću da iskoristim ovu priliku da te informišem u tački 2, da mi ne ostaneš uskraćen za informacije.

2. Ti si predsjednik Skupštine Grada Trebinja, grada u kom je načelnik Policijske Uprave Trebinje Siniša Laketa javno šetao sa svojim drugom, korisnikom SKAJ aplikacije, ime Blagoje Baja Milović! Trebao bi znati ko je to. Ako ne znaš, to ti je onaj građanin Trebinja koji promoviše turizam i “hotelijerstvo”. Ako nisi u toku, ovom prilikom te informišem da sam ja TA koja je lično u 2 navrata informisala gospodina Sinišu Laketu, da je gospodin Milović član OKG i korisnik SKAJ aplikacije, a on i pored toga nastavio da se druži i ponosno šeta ulicama grada čije Skupštine si ti predsjednik. Nadam se da sada bolje shvataš moje bezbjednosne probleme. Ja dajem izjave, doprinosim bezbjednosti grada, dok on, tvoj načelnik Policije grada, čije Skupštine si ti predsjednik, poslije toga šeta sa licem koje je povezano sa svim onim licima o kojima ja pišem i dajem izjave. Da nije to malo previše? Nadam se da nećeš reći da ovo treba sve da prijavim, jer sam to već uradila u više navrata. Jedino ako ne želiš tebi da prijavim ili da me ugostiš da te više informišem o svim detaljima, jer bih nekim detaljima uznemirila stanovnike Grada Trebinja. Ipak je Baja imao veoma jaku i živopisnu kriptu…

3. Ti si predsjednik Skupštine grada u kom sam ja, kao uzorna građanka Trebinja, novinarka našeg javnog medijskog servisa, pokušala da zaštitim UGLED GRADA, ugled grada koji sam “narušila” 2018. godine. Nije lijepo da stanovnici Grada Trebinja tako nešto gledaju, niti da danas ovako nešto čitaju. Iskreno govoreći, gledali jesu SVI te šetnje, ali nisu bili baš upoznati sa ovakvim detaljima. Nadam se da mi ne zamjeraš, ja sam, evo, bila prinuđena da te informišem, da sljedeći put ne bi davao izjave kako ne posjedujes informacije o bezbjednosnoj ugroženosti Nataše Miljanović Zubac.

4. Ti si predsjednik Skupštine Grada Trebinja, u kom je tvoj partijski kolega Luka Petrovic, kao gradonačelnik grada, ne tako davne 2018. godine, pisao pisma menadžmentu RTRS-a, tvrdeći da sam NARUŠILA UGLED GRADA TREBINJA i uznemirila građane Trebinja, emitovanjem priloga o “putevima droge”. Današnji Skaj i ova hapšenja su najbolji pokazatelj.

Sad su cigarete u pitanju, imamo i ono drugo u drugoj etapi.

Ovom prilikom ti javno dostavljam na uvid tu Lukinu depešu, u kojoj, pored ostalog, kaže “ako VI ne riješite, MI ćemo riješiti”. S obzirom da je on pisao to pismo najbolje da njega pitaš ko smo to “MI”.

Ja mogu samo da pretpostavljam da bi to mogla biti, recimo, neka udruženja frizer biznismena ili recimo udruženje ljubitelja pejzaža Berkovića i okoline.

5. Ti si predsjednik Skupštine Grada Trebinja, grada u kom frizer Dražen Milović raspisuje “konkurs za ubicu”, na koji se javljaju konobari iz Sarajeva. Ako ne znaš, vrlo rado ću ti dostaviti taj materijal da čitaš. Samo prati onu moju prijateljicu i koleginicu iz Crne Gore, ona to baš “potanko” objasni.

6. Duvanska hacijenda Berkovići i “institucionalna druženja”

7. Legija stranaca u Trebinju

8. Građevinarstvo i “pranje”

Te 3 tačke (6, 7 i 8) možemo ostaviti za septembar, ako si saglasan.

Istina, u septembru bi mogli dodati i tačku 9. Recimo, ko je i zašto Šešelja pogrešno informisao i “navukao”. Priča se da postoji neka prepiska.

Kako god, do septembra, ukoliko još jednom pomeneš politizaciju u kontekstu moje borbe za život smatraću te još jednim u nizu osoba koje direktno ugrožavaju moj i život članova moje porodice. Znam ja da je tebi lijepo u toj funkcionerskoj fotelji i svim benefitima koje uživaš. I ja se uopšte ne bih bavila tobom, pustila bih te da “uživaš“ u tom svom “vilajetu” za tebe svjetlom, za mene tamnom, da se nisi usudio da pomeneš politizaciju u mom slučaju i da se nisi usudio da javno kažeš da nemaš informaciju o mojoj bezbjednosti.

Tebi je bitno šta je tačka dnevnog reda, a ne nečiji život. Pošto su ti bitne samo te tačke, najavljujem da će ih biti.

I nisam ja iznenađena, jer drugačije od tebe nisam ni očekivala.

Samo, sljedeći put kad pomeneš bilo šta u vezi mene obrati dobro pažnju.

Zbog nekih starih vremena u kojima sam te poštovala, neću biti sada previše verbalno gruba.

P.S. Da iskoristim ovu priliku da se obratim jednoj gospođi iz Nevesinja, koja me ovih dana komentariše, naravno zbog toga jer joj se suprug nalazi unutar nekih kripti. Da razjasnim, „Crnogorac jeste, rođen u CG davno, drugi brat jeste, kriminalac nikada nije bio, ali jeste jedan veoma visoko rangirani čelnik jedne bezbjednosne agencije ili „institucije“, zahvaljujuci kome danas imamo ove „kriptice“. Istina jedina, ON vam je razotkrio Galića, Baju…,a uskoro će još neke, posebno ove što su učestvovali u sastavljanju procjene moje bezbjednosti, u ime jedne institucije, kako u jednom pisanom dopisu potvrđuje portparolka MUP-a RS, Mirna Miljanović !

I da ne zaboravim… neka neki slobodno izvedu „bembaru“, da ne trune u garaži. Da narod gleda…

Biće PODATAKA. Obećavam MUŠKARČINE !

Pozdrav.

Nataša Miljanović Zubac