palpal

OTPISANA – Bilja Bokić prekomandovana za savjetnika za medije Vlada Vladićića

Biljana Bokić, bivša savjetnica za medije Milorada Dodika, nedavno je postavljena za portparola Vlada Vladičića, predsjednika Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske, sa sjedištem u Trebinju. Informaciju koju sam dobio potvrdio mi je danas Vladičić, kao i činjenicu da je na ovu funkciju zaposlena po partijskom zadatku, bez konkursa.

Valjda će mu ona pomoći, iako po mojim saznanjima ne dolazi na posao, da se bar ne blamira u javnosti čudnim istupima i izjavama, kao onomad kad je pojašnjavao formulu za poskupljenja struje na Herceg televiziji.

Očigledno je već duže vremena da je Dodik pustio niz vodu svoju potrošenu uzdanicu, koja mu je mnogo pomogla da se 2006. godine vrati na vlast odrađujući prljavi posao na RTRS-u u emisiji „Ispod tepiha“. Bilja Bokić je kadar Službe sa pedigreom, radila je dugo vremena u policiji, Centru javne bezbjednosti Trebinje, a onda poslata po zadatku na RTRS, za šefa Dopisništva u Trebinju i urednika informativne emisije Ispod tepiha, kako bi odradila prljave poslove, glumila poštenje i borca protiv kriminala i korupcije, a onda utihnula o kriminalu i zloupotrebama kad su se njeni dolopali vlasti, iako se Republika Srpska pretvorila u mafijašku falangu.

Ona je u emisiji Ispod tepiha bila u tandemu sa zloglasnim mešetarom Perom Simićem, koji je takođe nagrađen savjetničkom funkcijom od Dodika u njegovom Kabinetu, jer je prljavom kampanjom na RTRS-u do 2006. godine, zloupotrebom javnog servisa u korist SNSD-a, uz saglasnost stranaca, omogućio zlu da se ponovo vrati na vlast, u zao čas za narod i Republiku Srpsku.

Bokićka je iz sjene punih 17 godina upravljala režimskom propagandnom mašinerijom, kontaminirala javni prostor, vodila prljavu kampanju, koordinisala iz Kabineta radom RTRS-a, ali očito da je je istekao rok trajanja pa je puštena niz vodu od strane svog mentora i vraćena u Trebinje.

U nastavku sjednice Narodne skupštine Republike Srpske je izvještaj o radu Regulatorne agencije za energetiku, pa će, između ostalog, biti prava prilika da mu se postavi nekoliko pitanja, između ostalog i oko zošljavanja savjetnice za medije, koja po mojim saznanjima i ne dolazi nikada na posao, kao i drugim zloupotrebama u elektro-energetskom sektoru.

 

Nebojša Vukanović