palpal

ОТПИСАНА – Биља Бокић прекомандована за савјетника за медије Влада Владићића

Биљана Бокић, бивша савјетница за медије Милорада Додика, недавно је постављена за портпарола Влада Владичића, предсједника Регулаторне комисије за енергетику Републике Српске, са сједиштем у Требињу. Информацију коју сам добио потврдио ми је данас Владичић, као и чињеницу да је на ову функцију запослена по партијском задатку, без конкурса.

Ваљда ће му она помоћи, иако по мојим сазнањима не долази на посао, да се бар не бламира у јавности чудним иступима и изјавама, као ономад кад је појашњавао формулу за поскупљења струје на Херцег телевизији.

Очигледно је већ дуже времена да је Додик пустио низ воду своју потрошену узданицу, која му је много помогла да се 2006. године врати на власт одрађујући прљави посао на РТРС-у у емисији „Испод тепиха“. Биља Бокић је кадар Службе са педигреом, радила је дуго времена у полицији, Центру јавне безбједности Требиње, а онда послата по задатку на РТРС, за шефа Дописништва у Требињу и уредника информативне емисије Испод тепиха, како би одрадила прљаве послове, глумила поштење и борца против криминала и корупције, а онда утихнула о криминалу и злоупотребама кад су се њени долопали власти, иако се Република Српска претворила у мафијашку фалангу.

Она је у емисији Испод тепиха била у тандему са злогласним мешетаром Пером Симићем, који је такође награђен савјетничком функцијом од Додика у његовом Кабинету, јер је прљавом кампањом на РТРС-у до 2006. године, злоупотребом јавног сервиса у корист СНСД-а, уз сагласност странаца, омогућио злу да се поново врати на власт, у зао час за народ и Републику Српску.

Бокићка је из сјене пуних 17 година управљала режимском пропагандном машинеријом, контаминирала јавни простор, водила прљаву кампању, координисала из Кабинета радом РТРС-а, али очито да је је истекао рок трајања па је пуштена низ воду од стране свог ментора и враћена у Требиње.

У наставку сједнице Народне скупштине Републике Српске је извјештај о раду Регулаторне агенције за енергетику, па ће, између осталог, бити права прилика да му се постави неколико питања, између осталог и око зошљавања савјетнице за медије, која по мојим сазнањима и не долази никада на посао, као и другим злоупотребама у електро-енергетском сектору.

 

Небојша Вукановић