palpal

Otkud uniformisani policajac na partijskom sastanku SNSD-a u Doboju

Iako je po Ustavu i zakonu depolitizovana institucija, Policija Republike Srpske nažalost često je predmet partijskih zloupotreba u korist vladajućeg SNSD-a, a zataškavanje velikih afera i pljački, teških zloupotreba i krivičnih djela, selektivna pravda i primjena zakona, nekažnjeno uništavanje i pljačka javnih preduzeća i resursa, svima je postalo očigledno. U saradnji sa korumpiranim sudijama i tužiocima, predmeti u kojima su imena pripadnika vladajuće oligarhije stavljaju se u fioke, korumpirani političari i tajkuni izbjegavaju kazne i procesuiranje, a sila i zakon primjenjuje se uglavnom na sitnim prestupnicima bez partijske zaštite i sirotinji.

Većina policajaca, u teškim okolnostima i pod velikim pritiskom, trudi se da časno i pošteno radi težak posao, ali postoje i oni koji zloupotrebljavaju uniformu. Tako je nedavno partijskom sastanku Gradskog odbora SNSD-a u Doboju, u prostorijama vladajuće stranke, prisustvovao i uniformisani policajac, što predstavlja šokantnu, drsku i grubu zloupotrebu jer nijedan policijskim službenik ne smije da se bavi politikom a ne da u uniformi odlazi na partijske sastanke i dobija instrukcije.

Prema mojim saznanjima, sastanku u GO SNSD Doboj ispod slike Milorada Dodika i Obrena Petrovića prisustvovao je pripadnik PU Doboj, a postavlja se pitanje kakve je instrukcije i zadatke dobio na partijskom sastanku vladajuće stranke, ili bolje reći sekte? Da li da zastrašuje i vrši pritisak na građane koji nisu pristalice papaka i izdajnika Borisa Jerinića i Obrena Petrovića, ili da „zažmuri“ na oko i ne primijeti njihov kriminal i izborne zloupotrebe?

 

Fotografije policajca na partijskom sastanku su objavljene na fejsbuk stranci dobojskog SNSD, što znači da oni i ne pokušavaju prikriti zloupotrebe! Čega se pametan stidi budala se ponosi, i ovakvo bahato i osiono ponašanje od strane Jerinića i Petrovića nikog ne čudi. Ostaje da se vidi da ali će Unutrašnja kontrola MUP-a Srpske ispitati slučaj i kazniti policajca, te svim policijskim službenicima jasno dati do znanja da ne smiju da se bave politikom?

 

Nebojša Vukanović