palpal

Opozicija na prijemu kod ruskog ambasadora Igora Kalabuhova

Danas su u Banjaluci svečano otvorene Kancelarije Ambasade Ruske Federacije a potom u Hotelu Bosna svečano obilježen praznik Dan Rusije, kome je prisustvovao veliki broj gostiju. Prvi put ove godine ambasador Ruske Federacije Igor Kalabuhov na prijem povodom državnog praznika pozvao je i lidere opozicionih stranaka iz Republike Srpske, što je zanimljiva politička pouka.

U svom obraćanju ambasador Kalabuhov govorio je o prijateljskim odnosima Rusija sa Bosnom i Hercegovinom i Republikom Srpskom, naglasio da se Rusija zalaže za striktno poštivanje Dejtonskog sporazuma, te govorio i o kolektivnom napadu i ratu zapada protiv Rusije, istakavši da ne treba imati nimalo sumnje da će Rusija u ovaj put izaći kao pobjednik.

Odmah po dolasku na prijem prišao mi je Duško Perović, šef Predstavništva Republike Srpske u Moskvi, pokušavši da se sa mnom pozdravi ali mu je ruka ostala u vazduhu, jer sam mu dao do znanja da ne želim bilo kakav kontakt sa njim i njegovim mentorima osim na sudu, gdje se već vodi spor po njegovoj tužbi, ali je bio uporan da mi objasni kako su on i Serdarov tobože pošteni i da ih kritikujem bez razloga, pa sam morao da se sklonim do zida i Jelene Trivić, kako na prijemu ne bi došlo do incidenta.

Nevjerovatno je kako nemaju stida, obraza niti skrupula, kako ne biraju ni mjesto ni vrijeme ni način da iskažu svoju mržnju i opsesiju, ali ne treba se previše obazirati jer je pred zoru najhladnije.

 

Nebojša Vukanović