palpal

Ogorčenje sramnim ponašanjem sudije Milene Đekanović

Kad mi se dostavi snimak današnjeg suđenja i glavnog ročišta po tužbi Dragana Bogdanića, nevjerovatna pristrasnost i ponašanje sudije Milene Đekanović, javnost će iz prve ruke saznati kakvi se montirani, kafkijanski procesi vode pred domaćim sudovima kada u njima učestvuju moćnici i političar na vlasti.

 

Iako je tema sudskog spora bila kupovina dva papka-odbornika u Skupštini opštine Teslić Dragana Savića zvanog Zmija i Bogdana Đukića zvanog Lopov i snimak svjedočenja Ilije Pavlovića koji je posredovao i javno svjedočio o političkoj korupciji i trgovini, sudija Đekanović nije dozvolila da ispitujem njih dvojicu kao svjedoke, niti Bogdanića kao tužioca, i da odgovore na pitanja da li su za 300 000 maraka kupili stanove u Tesliću i Herceg Novom, niti druga pitanja koja su usko vezana za predmet spora. Dobojski advokat  Branko Ristić kaže da nije u svojoj dugoj advokatskoj karijeri doživio ovakvo ponašanje, greške i zloupotrebe sudije koja je iskazala otvorenu pristrasnost.

Gruba kršenja Zakona o parničnom postupku onemogućila su pravo na pravedno i pravično suđenje i već sada je jasan ishod suđenja i prvostepena presuda, iako će Glavno ročište biti nastavljeno 16-og marta 2021. godine.

Opširnije u video prilogu

Nebojša Vukanović