palpal

Odricanje od prijatelja i poraženih saveznika

Na muci se poznaju junaci, ali baš kad su im dugogodišnji prijatelji i saveznici u nevolji, SNSD-ovci pokažu svoje pravo lice. Kao što su se brzo odrekli Demokratske stranke i Borisa Tadića nakon pobjede naprednjaka 2012. godine, tako i sada žele da se ograde od poraženog Mila Đukanovića, kako bi narod zaboravio njihovo dugogodišnje strateško savezništvo. Besjeda đetića Igora Radojičića na Šestom kongresu Demokratske partije socijalista, koji je maja 2011. godine održan u Podgorici, govori o bliskosti i dugogodišnjoj saradnji SNSD-a i DPS-a, dvije pobratimske stranke koje decenijama vladaju na isti način, zastrašivanjem, ucjenama, kupovinom, korupcijom, vezama sa Mafijom i organizovanim kriminalom…

Radojičić je na otvaranju 6-og kongresa DPS-a govorio o bliskoj saradnji koja traje 15 „dugih balkanskih“ godina, o dogovorima koji su postignuti, otvorenosti za dalju saradnju te na kraju govora prenio pozdrave Milorada Dodika upućene pobratimu Milu Đukanoviću i delegatima DPS-a.

Dok je bio na funkciji predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske, Igor Radojičić je često putovao u službene posjete Crnoj Gori, skupa sa Miloradom Dodikom, potpisivali su i dogovarali Sporazume o specijalnim vezama Republike Srpske i Crne Gore, a veze iza kulisa su bile još snažnije.

Licemjerno je i ružno odricati se od prijatelja i saveznika kad su u nevolji i kad gube na izborima! Čelnici SNSD-a moraju znati da im naprasno slikanje sa pobjednicima u Crnoj Gori neće pomoći da narod zaboravi kako su Đukanovića posjetili u Podgorici par mjeseci nakon što je priznao nezavisnost Kosova i zabio nož u leđa Srbiji, i kako su mu pružali podršku, otvorenu ili prikrivenu, dok je godinama vodio antisrpsku politiku i Srbe napravio građanima drugog reda u Crnoj Gori.

 

Nebojša Vukanović