palpal

Odložili sjednicu Narodne skupštine RS zbog suđenja Dodika i okupljanja ispred Suda BiH?

Koliko je cijela Republika Srpska porobljena, institucije zarobljene i sve podređeno interesima jednog čovjeka, Uzurpatora na vrhu, govori i činjenica da je redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske, koja je bila zakazana za srijedu 6.3.2024. godine odložena za utorak 12.3.2024. godine. Razlog je suđenje Dodiku, novo  okupljanje i predstava ulizica, ministara, poslanika i dirketora ispred Suda BiH u Sarajevu uoči početka suđenjadž a koje je zakazano upravo za srijedu 6.3.2024. godine. Iako se sve pokušava sakriti i pravdati obavezama narodnih poslanika, kojima treba da je prioritet rad u Narodnoj skupštini Srpske a ne putovanja zbog drugih poslova koje obavljaju, jasno je šta je stvarni razlog odlaganja sjednice.

 

Nedopustivo je poniženje Narodne skupštine Republike Srpske, da se njeno zasjedanje odlaže i pomjera kako bi poslanici SNSD-a mogli da dođu i aludiraju Uzurpatoru ispred Suda BiH. Ovo samo pokazuje koliko je uplašen, sa jedne strane, te koliko je spreman da zgazi i ponizi sve, sa druge strane, zbog ličnog interesa i koristi. Nije problem što ponižava javno svoje podanike, funkcionere SNSD-a, jer nisu ništa drugo ni zaslužili, ali je problem što ponižava Narodnu skupštinu Republike Srpske i druge institucije.

Jutros sam imao poziv iz Kabineta Nenada Stevandića, koji je tražio saglasnost za odlaganje početka sjednice, ali sam rekao da sa ne slažem i da je pravi razlog suđenje Dodiku a ne odsustvo nekoliko poslanika koji su navodno na službenom putu, a Stevandić mi je rekao da sam jedini od članova Kolegijuma koji je protiv i da se sjednica odlaže jer sam u manjini.

 

Nebojša Vukanović