palpal

Одговор ЦИК-у на Пријаву СНСД-а

Прочитајте у цјелости Одговор који сам упутио Централној изборној комисији БиХ на Приговор СНСД-а, који је пријавио мене као одговорно лице и За правду и ред – листу Небојше Вукановића, због наводног кршења Изборног закона БиХ, те тражи да се казнимо јер смо тобоже плаћали огласе у медијима.

ЦЕНТРАЛНА ИЗБОРНА КОМИСИЈА БиХ

Данијела Озме 7 Сарајево

Небојша Вукановић, предсједник „За правду и ред листе Небојше Вукановића“

ИЗЈАШЊЕЊЕ НА ПРИГОВОР СНСД-а ОД 17.5.2022. године

Приговор треба да се одбаци у цјелости јер је неоснован, неаргументован и апсурдан.

ОБРАЗЛОЖЕЊЕ

Приговор СНСД-а од 17.5.2022. године је неоснован, и нема ниједног доказа да смо нити ја, нити Листа за правду и ред, чији сам оснивач и предсједник, прекршили било коју одредбу Изборног закона БиХ. Нисам платио било какво оглашавање у медијима, нити организовао било какву трибину „За правду и ред – листе Небојше Вукановића“ у Угљевику. На свом блогу „небојшавукановић.инфо“, који је јако утицајан и има скоро 180 000 пратилаца на друштвеним мрежама, те YouTube каналу који има више од 72 000 пратилаца, искључиво најављујем догађаје и посјете, оглашавам се у јавности, и наравно да на мом блогу нема никакве најаве „трибине За правду и ред – листе Небојше Вукановића“ у Угљевику, како то покушава лажно представити у свом Приговору СНСД, већ само најава интерног догађаја – отварање Канцеларије Листе за правду и ред у Бијељини.

Дакле, нисам организатор никакве страначке трибине у Угљевику,а нити сам ја, нити је Листа платила било какав оглас на ТД порталу или неким другим медијима. Никада до сада нисам имао било какво плаћено оглашавање у медијима, јер имам утицајан свој блог и медиј за оглашавање у јавности, Листа има веома ограничене новчане ресурсе, а велика је неистина и лажна оптужба да сам платио оглас некој страници „ТД портал“ на фејсбуку.

Дакле, Приговор СНСД је без икаквог основа и треба да се одбаци у цјелости. Упозоравам ЦИК на могућност злоупотребе да политички противници до почетка кампање изврше злоупотребу и преко повезаних лица плате неко оглашавање у медијима политичким противницима како би нанијели штету политичким противницима, дискредитовали их и довели у могућност да их неко неправедно казни. Остављам могућност ЦИК БиХ да провјери изводе са рачуна „За правду и ред -листе Небојше Вукановића“, те приватних рачуна у НЛБ и УНИКРЕДИТ банци предсједника Листе Небојше Вукановића, те уредника „ТД „портала“ како би утврдили да није било никаквог плаћеног оглашавања у медијима.

Откако сам постао народни посланик 2018. године стално обилазим градове, села и све дијелове Републике Српске, разговарам са грађанима како бих њихове проблеме изнио на сједници Народне скупштине Републике Српске, што и јесте један од основних задатака народног посланика.

Дана 31.5.2022. године заказана је нова редовна сједница Скупштине, и уочи сједнице ћу обићи неке градове и регије на истоку Српске, како бих као народни посланик

разговарао са грађанима, али то је моја дужност и обавеза народног посланика и не представља никакво кршење Изборног и других закона.

Јасно је да је Приговор СНСД-а неоснован и злонамеран, да има за циљ дискредитацију и притисак на политичке противнике уочи Општих избора, и због тога треба да се одбаци у цјелости. Предлажем да ЦИК БиХ, у складу са својим могућностима, провјери активности СНСД-а, функционерску кампању, злоупотребе јавних ресурса у партијске сврхе, бројне скупове и састанке које организују након расписивања избора и плаћене огласе на друштвеним мрежама, чиме се готово свакодневно крши Изборни закон БиХ, а о партијском запошљавању пред изборе без конкурса, извлачењу новаца, куповини гласача и Бирачких одбора, злоупотреби Јавног сервиса, РТРС-а, СРНЕ и других медија који су претворени у партијску телевизији владајуће странке, сувишно је трошити ријечи, о томе је јавност детаљно упозната, ал је проблем што правосуђе не функционише и не процесуира све оне који грубо злоупотребљавају јавне ресурсе и институције.

С поштовањем,

Небојша Вукановић, предсједник „За правду и ред – листе Небојше Вукановића“