palpal

ОДБРАНИМО СЛОБОДУ ГОВОРА и БНТВ – СВИ НА НАРОДНИ ПРОТЕСТ У БАЊАЛУКУ 2. ОКТОБРА

Насиље, прогон и тиранија режима према слободним људима, новинарима, медијима и организацијама доживљава кулминацију невјероватним насртајима на БН телевизију, покушајима гашења емитовања сигнала најгледаније телевизије на предајницима широм Српске и БиХ. Иако има довољно простора на репетиторима да се омогући емитовање дигиталног сигнала, по налогу Милорада Додика укида се и не дозвољава емитовање сигнал БН телевизије преко репетитора РТРС-а, са циљем да се ова медијска кућа угуши и уништи, а ово срамно насиље, дискриминација и незаконите одлуке представљају врхунац тираније и једноумља тоталитарног система.

Народ се мора супротставити насиљу, јер је слобода говора загарантована Уставом и Европском конвенцијом о људским правима из 1950. године, и мора се исказати бунт и незадовољство великим народним протестом који ће се одржати у суботу 2. октобра од 17 или 18 часова на Тргу Крајине. Доста је било терора, прогона, једноумља, насиља, монтираних стаљинистичких процеса и драконских казни, вријеме је да народ устане и каже ДОСТА ЈЕ!

Морамо показати јединство, солидарност и одлучност, борити се да одбранимо слободу, и позивам све да изађу на улице, дођу на Трг Крајине и народни протест који скупа и сложно организују лидери опозиционих странака, посланици Народне скупштине, градоначелник Бањалуке, Бијељине и осталих градова широм Српске.

Посебно апелујем на академску заједницу, професоре, новинаре, интелектуалце, удружења грађана и невладине организације да проговоре и прикључе се у организацији скупа и борби за нормалан и слободан рад свих медија, слободу говора и мишљења.

Слобода нема цијену и вриједи више од свог блага овог свијета. Опширније у видео прилогу.