palpal

ODBRANIMO SLOBODU GOVORA i BNTV – SVI NA NARODNI PROTEST U BANJALUKU 2. OKTOBRA

Nasilje, progon i tiranija režima prema slobodnim ljudima, novinarima, medijima i organizacijama doživljava kulminaciju nevjerovatnim nasrtajima na BN televiziju, pokušajima gašenja emitovanja signala najgledanije televizije na predajnicima širom Srpske i BiH. Iako ima dovoljno prostora na repetitorima da se omogući emitovanje digitalnog signala, po nalogu Milorada Dodika ukida se i ne dozvoljava emitovanje signal BN televizije preko repetitora RTRS-a, sa ciljem da se ova medijska kuća uguši i uništi, a ovo sramno nasilje, diskriminacija i nezakonite odluke predstavljaju vrhunac tiranije i jednoumlja totalitarnog sistema.

Narod se mora suprotstaviti nasilju, jer je sloboda govora zagarantovana Ustavom i Evropskom konvencijom o ljudskim pravima iz 1950. godine, i mora se iskazati bunt i nezadovoljstvo velikim narodnim protestom koji će se održati u subotu 2. oktobra od 17 ili 18 časova na Trgu Krajine. Dosta je bilo terora, progona, jednoumlja, nasilja, montiranih staljinističkih procesa i drakonskih kazni, vrijeme je da narod ustane i kaže DOSTA JE!

Moramo pokazati jedinstvo, solidarnost i odlučnost, boriti se da odbranimo slobodu, i pozivam sve da izađu na ulice, dođu na Trg Krajine i narodni protest koji skupa i složno organizuju lideri opozicionih stranaka, poslanici Narodne skupštine, gradonačelnik Banjaluke, Bijeljine i ostalih gradova širom Srpske.

Posebno apelujem na akademsku zajednicu, profesore, novinare, intelektualce, udruženja građana i nevladine organizacije da progovore i priključe se u organizaciji skupa i borbi za normalan i slobodan rad svih medija, slobodu govora i mišljenja.

Sloboda nema cijenu i vrijedi više od svog blaga ovog svijeta. Opširnije u video prilogu.