palpal

Obrenova cvjećara odjavljena a javne nabavke pristižu

Čuvena Obrenova cvjećara, ili bolje reći „Salon cvijeća Bajka“ iz Doboja je odjavljena, i formalno-pravno zatvorena i ne radi, vjerovatno pod izgovorom pandemije, al to ne smeta Adrijani Petrović, snahi gospodar Obrena, da servisira javna preduzeća raznim potrepštinama i vrši javne nabavke, od novogodišnjih paketića, hrane do aranžmana cvijeća. Postavlja se logično pitanje kako je moguće da Cvjećara koja je odjavljena, nema zaposlenih radnika, ne plaća poreze, doprinose i obaveze prema državi, vrši javne nabavke za javne ustanove i preduzeća? Da li je Butik u međuvremenu na kratko ponovo „prijavljen“ kako bi mogao vršiti javne nabavke?

Elektro-Doboj nije jedini, novogodišnje paketiće za djecu železničara od zatvorenog Salona cvijeća „Bajka“ nabavile su i Željeznice Srpske, grad Doboj, druge javne ustanove i preduzeća iz Doboja, a valjda bi neka od zarobljenih institucija trebala da se oglasi i kaže kako je to moguće?

 

Adrijana Petrović odjavila je i svoj Butik „Beba kids“ u Doboju, al ne znamo kako je on raširio biznis, da li on vrši javne nabavke oblači radnike i djecu javnih preduzeća u Doboju. Zanimljivo da je majka od druge snahe, zapravo prethodne Darjane Živkovića Petrović, godpođa Slavica Živkovića,  član je Gradske izborne komisije grada Doboja, koja je pokušala da izvrši nevjerovatnu krađu glasova, al o tome i dobojskim zamršenim dobojskim  vezama u nekom od narednih tekstova…

 

Nebojša Vukanović