palpal

Obren sutra blokira Doboj zbog pritiska na CIK BiH

Sutra u 11 časova Obren Petrović i njegov skutonoša Boris Jerinić planiraju da organizuju protest i blokiraju magistralni put M17 kako bi izvršili pritisak na Centralnu izbornu komisiju BiH da odustane od Odluke o poništavanju lokalnih izbora u Doboju, koji su obilježile brutalne krađe, zloupotrebe i manipulacije izbornom voljom građana. Čelnici SNSD su svjesni da bi ponavljanje lokalnih izbora ogolilo sve njihove prevare, jer bi posmatrači opozicije iz drugih dijelova Srpske spriječili krađu i manipulacije glasovima, novaca u budžetu nema za isplate plata i normalno funkcionisanje gradske administracije, plate radnicima već kasne dva mjeseca, pa zbog toga očajnički žele da spriječe ponavljanje izbora i mogući izborni debakl ako bi se opozicija organizovala i koncentrisala sve resurse na ponovljene izbore.

 

Sutra, u četvrtak 24.12.2020. godine u 11 časova, planirana je blokada magistralnog puta M11 u naselju Vila kod Doboja, a već nekoliko dana radi se na pripremama „pobune naroda“ u režiji Omera i Borisa po receptu stare UDBE, pritiscima i ucjenama. Svi radnici gradske uprave, javnih preduzeća i ustanova u Doboju moraju sutra doći na protest, a ostali aktivisti SNSD-a koji dođu u mjesto Vila da blokiraju saobraćaj dobiće po 50 maraka. Planirano je da ulizica i konvertit Boris Jerinić glumi dobričinu i apeluje na građane da se sklone sa puta i ne blokiraju saobraćaj, želeći da dobije neki jeftini politički poen. Zanimljivo je da su se dobojski knezovi i moćnici odlučili na proteste po modelu koji sam ja nedavno najavio, kad me je policija spriječila da blokiram put i Skupštinu grada Trebinja zbog izbornih krađa i manipulacija.

CIK BiH ni po koju cijeni ni pod kakvim pritiskom ne smije da popusti pred ucjenama bagre i Mafije, i izbori u Doboju moraju se ponoviti krajem februara, kako je to planirano, inače će izborni proces izgubiti svaki smisao.

Mogu kako hoće ali neće dokle hoće! Doboj mora pasti i osloboditi se okova Mafije i šljama a koji je pokorio grad i sve građane drži kao taoce u velikom koncentracionom logoru, u kome vladaju omerta, strahdž nasilje i siromaštvo…

 

Nebojša Vukanović