palpal

Obren Petrović smjenjuje direktora i Upravu Elektro-Doboja

Elektro-Doboj je godinama bilo najstabilnije i najuspješnije preduzeće u Holdingu Elektroprivrede Republike Srpske, posebno među distributivnim preduzećima, imali su najmanje gubitaka na mreži, pozitivno poslovali i bili uzor svim ostalim. Ipak nakon „Lukinih reformi“, oduzimanja prihoda i tzv. „reorganizacije“ Holdinga i elektro-energetskog sistema čak je i nekada stabilni Elektro-Doboj otišao u minus i prošlu godinu poslovao negativno.

Bojim se da bi tek moglo da bude problema i haosa u poslovanju jer lokalni šerif i kabadahija Obren Petrović pokušava da slomije vrat i smijeni Upravu Elektro-Doboju predvođenu generalnim direktorom Milenko Cvijanovićem, jer ih ne kontroliše, i da umjesto njih postavi svoje ljude.

Nezvanično saznajem da je Obren ucijenio Dodika da mora smijeniti Cvijanovića i ostale direktore koje ne kontroliše, a da umjesto Cvijanovića za novog direktora  postavi svog zeta Miloša Bukejlovića!?

Uskoro bi trebalo da se održi sjednica Nadzornog odbora Elektro-Doboja na kojoj bi se trebalo raspravljati o smjeni, a ostaje da se vidi da li je Obren toliko moćan da može ucijeniti i držati u pravi čak i Dodika, natjerati ga da povuče poteze koji će izazvati gnijev javnosti.

 

Ako poslije sina, pastorke, kumova i ostale bliže rodbine Obren uspije da progura i svog zeta na ključni položaj, Doboj će suštinski postati njegova prćija i privatni posjed, a ostalo je samo da se zakoni izmijene i usklade sa postojećim stanjem, jer je većina gradova i institucija privatizovana na sličan način.

Sve u svemu, Luka Lučijano Petrović zadaje posljednje udarce i zakiva posljednje eksere u sanduk Elektroprivrede Republike Srpske, i pitanje je dana kada će se nekada uspješan sistem i kičma privrede Republike Srpske, elektro-energetski sistem urušiti kao kula od karata.

 

Nebojša Vukanović