palpal

Obren i UDBA u Doboju nikada ne spavaju!?

Ma koliko se trudio, UDBA u Doboju se ne može iznenaditi i naći na spavanju, i vidi se da je Obren Petrović prekaljeni kadar koji je, još nćkao načelnik UDBE, odškolovao kadrove i nasljednike.. Sinoć sam svratio do Doboja kako bi od svojih saboraca iz ove regije pokupio obrasce sa potpisima podrške izlasku na izbore Liste za pravdu i red, a iako sam se zadržao kratko na piću i nisam najavio dolazak, i ovaj put ništa nije moglo da promakne udbašima i špijunima Partije i Obrena Petrovića. Njihova stranica na fejsbuku „Pravda za Doboj“, koja tradicionalno prati svaki moj korak na Doboju i na Ozrenu, objavila je ponovo serijal fotografija sa pratećim tekstom, koji naravno nema nikakve veze sa istinom. Činjenica da su me fotografisali iz svih uglova pokazuje da je više udbaša Partije bilo angažovano na zadatku, a drugi put bi volio da mi se jave, popiju piće, te mi kažu da se namjestim lijepo i poziram, a ne hvataju kadrove iz daljine.

Iako sam se u bašti Hotela Park sa Bojanom, Lindijanom i Željkom zadržao kratko, za sto nam je prišao i nepozvan sjeo izvjesni Sreto Pekara, lokalna politička lutalica, tajkun, vječiti odbornik i ulizica Obrena Petrovića, koji je promijenio više stranaka, od SDS-a, DP-a, NDP-a, socijalista do Ujedinjene Srpske Nenada Stevandića, čiji je sada odbornik, pravdao se i pričao o svojim političkim lutanjima, investicijama, a na trenutke razgovor je bio i neprijatan jer Dobojlije dobro poznaju o kome se radi.

Nikada ga nisam ranije gledao niti poznavao, njegovo kratkotrajno sjedanje za sto poslužilo je Obrenu i njegovim udbašima da manipulišu javnosti te pišu gluposti o nekakvoj koaliciji US – PDP – Lista za pravdu i red. Naravno da nikada ne bi imao nikakav odnos, a ne pravio koaliciju sa političkim otpadom, papcima i koncertima, kakav je Nenad Stevandić i njegovi razjedinitelji, od ranije je svima poznato da Za pravdu i red – lista Nebojše Vukanovića samostalno izlazi na izbore, ali nek mlate ulizice i plaćenici režima, tako zarade koju dnevnicu, a i svaka reklama je korisna.

Nijedan moj dolazak u Doboj nije prošao bez pomnog praćenja, serija fotografija i tekstova u kojima se pisalo sa kim sam i gdje bio, šta sam radio, što je jasan pokazatelj velikog straha kod Obrena i njegovih satrapa, koji se očigledno jako boje slobodnih ljudi i vremena kad će se njihova strahovlada i nakaradni sistem urušiti kao kula od karata a oni položiti račune narodu za sva zlodjela, zloupotrebe, kriminal, mobing i tiraniju.

 

Nebojša Vukanović