palpal

Novi zločin i ekocid u centru Trebinja, ludaci isjekli park i sto godišnje čemprese, crveni alarm za protesta, blokade i otpor

Najveći neprijatelj grada Trebinja i naroda, nijedan okupator ne bi radio i sistematski uništavao grad kao što to rade gradske vlasti, a najbolji primjer je ekocid i zločin koji se danas dogodio u centru grada. Po nalogu gradonačelnika Ćurića, danas su posječena stogodišnja stabla čempresa i mali park u centru grada, pored sjedišta Policijske uprave, a šteta je ogromna i nenadoknadiva jer su potrebne decenije da bi se drveća i zelenilo obnovilo.

Iako sam od nadležnih ranije dobio uvjeravanja da se neće sjeći park, čempresi, alepski borovi i stogodišnja stabla u bivšoj kasarni „Luka Vukalović“ Vojske Republike Srpske, tik pored sjedišta Policijske uprave Trebinje, kako bi se pravio prolazni put za novo naselje koje se gradu u Zasad polju, jer ima sasvim dovoljno prostora da se postojeći put prošiti i napravi ulica i da nema potrebe sijeći stabla, nažalost jutros u zoru oko 6 sati strabla su isječena. Sve se događa samo mjesec dana nakon što je bez ikakve potrebe isječen drvored kod Sabornog hrama, a drskost, bahatost i bezobrazluk gradskog vlasti je prešao sve granice.

Nezvanično, stabla su posjekli radnici zaposleni u gradskim presuzećama, po nalogu gradonačelnika, bez ikakve najave i obavještenja, i to zorom kako ne bi skočio da spriječim ludake i monstrume bez savjesti i odgovornosti, koji upravljaju gradom, da počine ekocid i zlodjela, kao što sam ih spriječio da isjeku park kod Korta.

Sutra je subota, pa ćemo u podne održati press ispred sjedišta Gradske uprave, a u ponedeljak ćemo ako treba i silom spriječiti nastavak sječe, kako su planirali, a biće novo okupljanje građana ispred sjedišta Skupštine grada Trebinja, kako bi od nadležnih tražili da polože račune narodu.

U nastavku u video prilogu pogledajte užasan ekocid i zlolin prema prirodi, šta su uradili gradski oci, predvođeni gradonačelnikom Mirkom Ćurićem..

 

Nebojša Vukanović