palpal

Novi odroni na putu Foča – Sarajevo

Samo par sati nakon što je odron kamenja u tunelu u Dobrom Polju obustavio saobraćaj na putu Foča – Vojkovići – Sarajevo, u neposrednoj blizini, na izlasku iz tunela, dogodio se novi odron al na sreću niko nije povrijeđen. Očigledno da zimski period godine, obilne padavine, niske temperature i velike oscilacije doprinose učestalim odronima, a ova dioniva puta, kroz kanjon u usjeke, je veoma rizična.

Godinama se glasno govori podo problemu dotrajalih i loših puteva u Hercegovini, ugroženoj bezbjednosti, učestalim saobraćajnim nezgodima sa tragičnim ishodima, velikim brojem povrijeđenih i nastradalih, ali nažalost Vlada i Putevi Srpske ništa ne preduzimaju, osim novih obećanja koja se ponavljaju.

Crveni alarm je odavno upaljen i valjda se napokon nešto konkretno preduzme, bar na kritičnim dionicama preko prevoja Prijeđel i Žegulja, te puteva koji povezuju Trebinje sa Gackom i Fočom, Nevesinje i Ljubinje sa ostatkom Hervegovine, te put Foča – Sarajevo i Foča – granica sa Crnom Gorom.

Dosta nam je lažnih obećanja, prevara i laži, krajnje je vrijeme da se nešto preduzme, a pitanje je do kada će narod da ćuti i trpi, kad će da ustane i pokrene neke proteste i blokade, jer je očigledno da se bez radikalnog odgovora ništa konkretno neće preduzeti i problem početi rješavati.

 

Nebojša Vukanović