palpal

Novi nož u leđa Crne Gore, kvinslinga Spaića i Milatovića, koji će se dugo pamtiti

Glasanje država u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija bilo je očekivano, kao što se moglo pretpostaviti, zemlje vazali Amerike i zapada, uz većinu arapskih zemalja,  podržala su prijedlog Rezolucije o Srebrenici koji je pripremila Njemačka, uz podršku Hrvatske, Albanije, Ukrajine i drugih zemalja saveznice Hitlera i nacista, što je vrhunac beščašća jer su potomci nacista i fašista, koji su činili preko 90% stanovništva i plebiscitarno podržavali Hitler kad je bio na vrhuncu moći i koji su odgovorni za stradanje desetina miliona ljudi širom svijeta u Drugom svjetskom ratu, i poslednji su koji bi trebali  govoriti i držati moralne lekcije o žrtvama o ratnim zločinima, genocidu, stradanju.

Najveće i najneprijatnije iznenađenje svakako je nož u leđa iz Crne Gore i glasanje Milojka Spaića i Jakova Milatovića, vazala i slugu Njemačke i Amerike, koji su dobili i pohvale njemačke ambasadorke zbog svoje poslušnosti i lojalnosti. Nije ovo prvi put da se Crna Gora ponaša neprijateljski, još od progona vojvode Luke Vukalovića i nekorektnog odnosa knjaza Nikole Petrovića prema Miću Ljubibratiću i hercegovačkim ustanicima, preko ustaša Sekule Drljevića i Savića Markovića Štedimlije, koji su odgovorni za masovno stradanje Srba u NDH, do priznanja nezavisnosti i otimanja Kosova i Metohije 2008. godine od strane režima Mila Đukanovića.

Ovaj nož u leđa dugo ćemo pamtiti, jer ako su Grčka i Slovačka bile uzdržane a Mađarska protiv nije jasno zašto je Crna Gora morala biti protiv Srba i Srbije u društvu sa Albanijom, Hrvatskom… Nisu Hrvati i Albanci doveli na vlast kvislinge Spaića i Milatovića već Srbi, i ovakvim ponašanjem oni su pljunuli prije svega na svoje pretke, koji se sada prevrću u grobu zbog beščašća i izdaje nedostojnih potomaka.

Nastup ruskog ambasadora u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija ponovo je pokazao na koga se jedino možemo nasloniti. Bošnjački političari i dobar dio naroda vjerovatno će sada neko vrijeme da likuju i slave, ali nemaju šta jer će vrijeme pokazati da je ovo Pirova pobjeda. Jednostrani potezi Bećirevića, Komšića i Lagumdžije, djelovanja suprotno Dejtonu, ostaviće duboke posledice. Ovakva dešavanja u izbornoj godini idu na ruku političarima na vlasti, jer će do Lokalnih izbora jahati na ovoj temi skrećući pažnju javnosti sa suštiskih problema, i nažalost za dugo vremena nećemo izaći iz začaranih krugova, koji nas drže zarobljenim u prošlosti, koja je teška, i ne daju da se napravi iskorak, a negativna uloga stranaca je ključna, što potvrđuju i aktuelna dešavanja.

 

Nebojša Vukanović

 

Nebojša Vukanović