palpal

Novi kadrovi i stručnjaci u Elektroprivredi Srpske

Nakon katastrofalnih pojačanja i rekornih gubitaka, u Elektroprivredi su odlučili da pojačaju redove najboljim kadrovima.  Don Laki Lučiano Petrović uskoro bi trebao da dobije nova snažna pojačanja i saradnike u rukovodstvu Elektroprivrede Republike Srpske. Radi se o prekaljenim kadrovima Partije, koji uglavnom nemaju puno škole i znanja u ovoj oblasti i rukovođenju velikim sistemima, ali zato su dovoljno hrabro da prihvate svaku odgovornost, mogu da odgovore na sve partijske zadatke.

Prema mojim saznanjima, umjesto Gorana Vukoja, koji je odavno ispunio uslove za penziju, za novog izvršnog direktora za tehnička pitanja Elektroprivrede Republike Srpske trebao biti imenovan Slobodan Čomić, u narodu poznatiji kao Čoma Diploma. Prema mojim saznanjima Sloba Čoma Diploma je prištinski đak, uspio je negdje u međuvremenu da „skuči“ neku diplomu privatnog fakulteta, i postane predsjednik Regionalnog odbora hercegovačkih socijalista. Čoma Diploma bio je umiješan u falsifikovanje dokumenata i diploma, po čemu je i dobio šarmantan nadimak.

U direktorsku fotelju u Elektroprivredu Srpske mogao bi uskoro sjesti i bivši radikal i opozicionar Dragan Babić zvani Macan. Babić je bivši načelnik opštine Bileća, a na novu pozicija bi trebao doći kao kadar Čavićevog NDP-a.

Među novim-starim direktorima trebali bi da se nađu povratnici, rekovalescent Maksim Skoko, kadar novoformiranog SPS-a. Skoko je ranije smijenjen sa funkcije izvršnog direktora u čistkama Dodika i Luke, ali očito ne odustaje lako od fotelje koja mu je bila udobna i rado bi se u nju vratio. Luka i Ilija mnogo su bliži Petru dr Đokiću nego Skoku i Selaku, jer sa prekaljenim ministrom energetike imaju uhodane i razrađene kombinacije, pa je pitanje da li će Luka opstruisati Skokov povratak, i da li će SNSD biti toliko darežljiv da podijeljenim socijalistima dodijeli dvije direktorske fotelje u Elektroprivredi RS.

Suma sumarum, kada se se sabere, prije svega obrazovanje, beskrupuloznost i velika pohlepa, sa novim pojačanjima, izvršnim direktorima Jocom Vlatkovićem i Slobom Čomom Diplomom, Elektroprivreda Republike Srpske na čelu sa don Lukom Lučianom Petrovićem, doživjeće kolaps i najcrnje dane, nastaviti da bilježi rekordne gubitke sve do ivice stečaja i privatizacije, ako narod i radnici ne dignu glavu prije propasti i ne kažu DOSTA JE!

 

Nebojša Vukanović