palpal

Nova naša pobjeda i kapitulacija gradonačelnika Ćurića

Gradonačelnik Trebinja Ćurić dr Mirko ponovo je istakao bijelu zastavu i potpisao kapitulaciju. Par mjeseci nakon što sam na blogu objavio namještanje konkursa za prodaju gradskog zemljišta u bivšoj Kasarni „Luka Vukalović“  Vojske Republike Srpske u centru grada fiktivnim oglasom u prijedorskom Kozarskom vijesniku, i nakon što sam sa odbornicima i saborcima sa Liste za pravdu i red podnio Krivičnu prijavu Okružnom tužilaštvu u Trebinju protiv gradonačelnika Ćurić dr Mirko i načelnika Odjeljenja za urbanizam Vedrana Furtule, lokalna vrhuška predvođena gradonačelnikom Trebinja primorana je na novo povlačenje zbog straha od procesuiranja.

Danas je portal Direkt i novinarka Jelena Denda Borjan, koja je najviše pisala o ovom problemu, objavila da se Ćurić povukao, poništio prethodne odluke i ponovo oglasio prodaju parcela i zemljišta u bivšoj kasarni. Poražavajuće je da tužioci mjesecima ništa nisu podijeli po prijavi i štitili javni interes i imovinu.

Nas ne interesuje ko kupuje, ko su investitori i neimari, nas interesuje javni interes i ne želimo da se zloupotrebljava položaj i krši zakon nekažnjeno, pravi šteta gradu Trebinju i gradskom budžetu.

Detaljnije o ovom problemu u video prilogu iz Novog Sada ć Đorđa Vučinića, šefa Kluba za pravdu i red u Skupštini grada Trebinja…

 

Nebojša Vukanović