palpal

Noćna pljačka gladnih hijena – naplata parkinga počela odmah, prije objave u Službenom glasniku

Pohlepa, harač, pljačka naroda i beskrupoloznost vlasti grada Trebinja nema granica. To potvrđuje i ilegalna noćna naplata parkinga, pljačka naroda, al prije svega gostiju i turista, pod okriljem mraka. Sve se radi podmukli, vozači se dovode u zabludu, jer na tablama na ulasku u parking stoji da se parking naplaćuje od 7 do 21 čas.

 

Iako su tek juče odbornici vladajuće koalicije izglasali na sjendici Skupštine grada Trebinja odluku o naplati parkinga 24 sata na dva velika zatvorena parkinga u centru grada, a odustali pod našim pritiskom od noćne naplate parkinga u ostatku grada i gradskim ulicama, na više od 800 mjesta, odmah je počela naplata iako Odluka nije objavljena u Službenom glasniku. Samim tim, naplata je nezakonita, a ovakvo ponašanje moraće da ispitaju i daju riječ nadležne institucije jer ćemo u ponedeljak podnijeti prijavu sa pratećim dokazima.

Ovakvo ponašanje, preskup parking i zaključavanje vozila, prije svega turistima i gostima koji su došli u grad, izazvalo je negodovanje i razočarenje, i moglo ni da ostavi trajne posledice. Posebno je ružno što je ilegalna naplata,  učestale blokade i zaključavanja, počela uoči slave grada Preobraženja Gospodnjeg.

Naš Nebojša Milišić, odborik Kluba za pravdu i red koji se juče sa ostalim odbornicima snažno borio da se povuče sporna odluka, jutros je poranio i bio vrijedan, došao na parking i razgovarao sa vozačima, kako bi provjerio da li je naplata počela nezakonito tokom noći, jer smo imali od ranije imali negativna iskustva i znali da će nas vlasti, koje se ponašaju kao pohlepne i gledne hijene, obrukati.

Detaljniji u video prilogu…

 

 

Nebojša Vukanović