palpal

Noći pomirenja i tuge Gorice i Selakovih zbog Vulina i sankcija

Kada bi vlast i svi članovi porodice Dodik bili transparentni kao drugarica Gorica Dodik, javnost bi bila odlično upućena i obavještena o tome šta se događa, kako se troši javni novac, sklapaju štetni ugovori, vrši partijsko kadriranje. Po povratku sa odmora sa švajcarsko-italijanske Slova, drugarica Gorica je organizovala večeru pomirenja i utjehe sa Selakovim, i sve javno predočila javnosti.

Gorica i Agape su se našli na udaru sankcija i Amerikanaca zbog Tate i Bata Igora, a iz istih razloga i američkih sankcija drug Vulin morao se povući sa čela UDBE, koja se sad zove BIA, pa je drug Selak izgubio ključni oslonac u Beogradu. Zbog toga je sasvim prirodno što Dodikovi i Selaci skupa tugu, traže utjehu u vinu jer su došla teška vremena.

Da su Vulinu dani odbrojani mogli se zaključiti prije desetak dana kada se prvi čovjek Službe morao povući sa Tjentišta iz krivolova pred lovočuvarima Nacionalnog parka Sutjeska, jer ne bi se on povlačio da je stara Služba, niti bi Dodik smio da šalje svoje ljude da zabranjuju krivolova, ali Selak se puno ne brine jer će uskoro poljubiti ruku i novom direktoru BIA-e, otići na Banjicu po instrukcije, dobiti patrona, vjerno slušati i služiti Službi.

Teški međusobni udarci, smjene i spletkarenja Selakovih i Dodikovog su zaboravljeni, jer treba zbiti redove pred teške dane velikih iskušenja, na večeri je palo veliko pomirenje. Jedino je na večeri pomirenja nedostajao gradonačelnik Banjaluke, Goricin i Selakov prijatelj Draško Stanivuković, oko koga je sve počelo i koji je zameo svađu, bio uzrok smjene Gorana Selaka na Tunjicama, koji je osumnjičen od Tate za izdaju i sjedanje na dvije stolice kada su na kratko izgubili konce u Banjaluci u jesen 2020. godine, prije nego je došlo do velike nagodbe.

Sada je Draško bliži Gorici nego svom tati i majci, češće se čuju i dopisuju, pa je prava šteta što ga nisu pozvali na večeru, da se skupa druže i traže utjehu u vinu, ili su se plašili da bi se karte uz kapljicu previše otvorile.

 

 

 

Bonus video i podsjećanje na govor Selaka na skupu opozicije i teške opozicione dane..

 

 

Nebojša Vukanović