palpal

Nikad iz crvenog kombija i Službe

Nenad Stevandić u vanrednom stanju i policijskom času pliva kao riba u vodi. Teško vrijeme i kriza ponovo je prilika da on i slični dođu do izražaja, posebno kada ga je Dodik nagradio i imenovao za šefa nekakvog tima za praćenje mjera u sprečavanju širenja korona virusa

Čim je stupio na novu funkciju, Stevandić je počeo da prijeti, a mediji prenose njegovu nevjerovatnu izjavu kako su oni tobože probudili najbolje u ljudima, a ako negdje ostane i bude pronađeno ono najgore biće uhapšeno, izolovano i provedenom pravdi.

Ovakva brutalna javna prijetnja građanima ne samo da je sramna već je i nedopustiva, treba je shvatiti veoma ozbiljno, posebno ako je iznosi neko sa velikim hipotekama iz rata i prošlosti, koji je u osumnjičen da je učestvovao u organizaciji prepada tokom, pa čak i ubistvu Miodraga Šušnice, o čemu je javnost detaljno pisala, a možda su upravo ove afere bile presudne da ga Dodik ukroti i ucijeni.

Stevandić je iz crvenog kombija Službe uskočio u crnu limuzinu, ali je uvijek ostao na visini zadatka! Imajući u vidu iskustva iz prošlosti, sa Stevandićem treba biti jako oprezan, jer je pokazao da je u vanrednom stanju spreman na sve. Kazne blogeru Radovanoviću, prijetnje ministra Lukača da će napisati drakonske kazne onima koji pišu protiv vlasti i tobože tako šire paniku, govore da bi vlast mogla iskoristiti vanredno stanje i okolnosti za dodatan obračun i progon opozicije i neistomišljenika.

 

Nebojša Vukanović