palpal

Nijemci se vratili kući, brze reakcije Prointera

Pedantni Nijemci kasnili su 7 minuta! Iako sam danas bio najavio da će se u 17.00 sa Mahovljana vratiti u Njemačku poletjeli su u 17.07 časova sa aerodroma Mahovljani, a sletjeli na aerodrom Straubing u 18.00 časova, što se može provjeriti prateći podatke na sajtu „Flights are.com“. Kako sam mogao znati kada će poletjeti, gdje će sletjeti i ko su tri člana delagacije koja je došla iz Njemačke na razgovore u Banjaluku, ako nisam imao informacije iz prve ruke od učesnika tajne operacije namještanja tendera i posla izrade ličnih dokumenata vrijednih više od 100 miliona maraka?

Poslije uspješnog sastanka, dogovora i poslovnog ručka, tročlana delegacija Milbauera odletjela je za Njemačku, a uskoro više detalja sa sastanka i dogovora sa čelnicima Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka Bih – IDDEE, preko koje treba da se realizuje unaprijed dogovoreni posao vrijedan oko 100 miliona maraka.

Aktuelni Ugovor za izradu ličnih dokumenata sa Milbauerom, koji je plod korupcije, ali, nažalost, korumpirano Tužilaštvo BiH nije do kraja sprovelo istragu i peocesuiralo odgovorne, ističe početkom naredne godine pa je sve unaprijed dogovoreno da se „uspješna i plodonosna saradnja“ nastavi.

Nakon današnjeg teksta uslijedila je uobičajena brza reakcija iz Prointera, koji uporno priča priču o poštenju i kako pošteno dobija unosne poslove sa državom vrijedne preko 160 miliona maraka, ali niko ne može i ne želi da odgovori kako 90% prihoda Prointera dolazi od saradnje sa državom i javnim sektorom, i kako su za kratko vrijeme nakon osnivanja postali lideri na IT tržištu?

Uskoro više detalja o poslu sa Milbauerom, a najbolji odgovor i potvrda biće kada se najave pokažu tačnim, kao u više navrata, i kada Milbauer dobije namješteni posao od IDDEE za izradu ličnih dokomenata, a Prointer u cijelom poslu kao podizvođač bude angažovan za izradu skupog softvera. U toku je tender vrijedan 30 000 000 KM, za izradu pasoša i pasoških obrazaca, a uskoro njega biće raspisan tender za izradu ličnih karata i vozačkih dozvola, a ukupna vrijednost biće prkeo 100 miliona maraka sa plaćenim PDV-om.

Pročitajte Demanti – odgovor koji sam dobio od Prointera sa naznakom „hitno objaviti“ koji prenosim u cjelosti.