palpal

NEZVANIČNO – uhapšen granični policajac i biznismen Baja Milović, u bjekstvu Nemanja Nogoštić i Boris Ivelja

Jutros sam zorom oko 5 sati napisao i objavio tekst o akciji Policije Republike Srpske i hapšenjima u Trebinju, a upravo sam dobio nezvanične potvrde da je uhapšen jedan od šefova Granične policije BiH u Hercegovini Blagoje Baja Milović, dok su dvije osobe u bjekstvu.

Nezvanično policija traga za Nemanjom Nogoštićem, graničnim policajci koji je ranije hapšen 2011. godine u velikoj akciji policije zbog korupcije i organizovaog kriminala, a potom oslobođen u sudskom sporu zbog navodnog nedostatka dokaza, te vraćen na posao i naplatio ogroman novac.

Nezvanično u bjekstvu je i Boris Ivelja, koji je dovođen u vezu sa švercom cigareta sa Crnom Gorom, a koji je takođe 2010. godine bio uhapšen u akciji policije kodnog imena „Taksa“. Zanimljivo da akcija policije dolazi nakon serije tekstova i intervjua koji je Nataša Miljanović Zubac, novinarka RTRS-a, u kojima je pisala o švercu cigareta i skaj aplikacija, a jutros od 10 časova ona je govorila o svojoj ugroženoj bezbjednosti na sjednici Odbora za bezbjednost Narodne skupštine Republike Srpske.

Lavina je pokrenuta nakon intervjua koji sam snimio sa Natašom, u kojoj je govorila i korupciji u Graničnim policiji BiH, Upravi za indirektno oporezivanje BiH i Policiji Republike Srpske,

Uhapšeni Blagoje Baja Milović je blizak prijatelj Siniše Lakete, načelnika Policijske uprave Trebinje, sa kojim je šetao svaki dan, i vlasnik luksuzne vile sa bazenom i apartmana u Trebinju, koje iznajmljuje.

O korupciji, organizovanom kriminalu u policiji Crne Gore i Republike Srpske pisali su i crnogorski mediji, spominjala su se brojna imena i objavljivanje „skaj“ prepiske, što je privuklo pažnju javnosti u Trebinju i Hercegovini, a sutra veče od 20:00 časova Nataša Miljanović Zubac je gost emisije Kontraverze,

Nastaviće se…

 

Nebojša Vukanović