palpal

НЕЗВАНИЧНО – ухапшен гранични полицајац и бизнисмен Баја Миловић, у бјекству Немања Ногоштић и Борис Ивеља

Јутрос сам зором око 5 сати написао и објавио текст о акцији Полиције Републике Српске и хапшењима у Требињу, а управо сам добио незваничне потврде да је ухапшен један од шефова Граничне полиције БиХ у Херцеговини Благоје Баја Миловић, док су двије особе у бјекству.

Незванично полиција трага за Немањом Ногоштићем, граничним полицајци који је раније хапшен 2011. године у великој акцији полиције због корупције и организоваог криминала, а потом ослобођен у судском спору због наводног недостатка доказа, те враћен на посао и наплатио огроман новац.

Незванично у бјекству је и Борис Ивеља, који је довођен у везу са шверцом цигарета са Црном Гором, а који је такође 2010. године био ухапшен у акцији полиције кодног имена „Такса“. Занимљиво да акција полиције долази након серије текстова и интервјуа који је Наташа Миљановић Зубац, новинарка РТРС-а, у којима је писала о шверцу цигарета и скај апликација, а јутрос од 10 часова она је говорила о својој угроженој безбједности на сједници Одбора за безбједност Народне скупштине Републике Српске.

Лавина је покренута након интервјуа који сам снимио са Наташом, у којој је говорила и корупцији у Граничним полицији БиХ, Управи за индиректно опорезивање БиХ и Полицији Републике Српске,

Ухапшени Благоје Баја Миловић је близак пријатељ Синише Лакете, начелника Полицијске управе Требиње, са којим је шетао сваки дан, и власник луксузне виле са базеном и апартмана у Требињу, које изнајмљује.

О корупцији, организованом криминалу у полицији Црне Горе и Републике Српске писали су и црногорски медији, спомињала су се бројна имена и објављивање „скај“ преписке, што је привукло пажњу јавности у Требињу и Херцеговини, а сутра вече од 20:00 часова Наташа Миљановић Зубац је гост емисије Контраверзе,

Наставиће се…

 

Небојша Вукановић