palpal

Nevjerovatan skandal i poniženje za Lavrova

Umjesto ćutanja i stavljanja glave u pijesak, odgovorni iz Kabineta Protokola, te savjetnici srpskog člana Predsjedništva BiH trebaju izaći u javnost i saopštiti detalje o skandalu koji potresa javnost a vezano za pozlaćenu pravoslavnu ikonu staru 300 godina koju je Dodik poklonio ruskom ministru vanjskih poslova Sergeju Lavrovu.

Iz Ambasade Ukrajine u Bosni i Hercegovini su uputili zvaničnu notu Predsjedništvu BiH i tvrde da je ikona nacionalno blago Ukrajine, da je ukradena i na spisu potraživanja. Ukoliko se potvrdi da je tačna informacija i da je uglednom gostu poklonjena ukradena stvar, to će biti neviđen diplomatski skandal i bruka, velika neprijatnost za ruskog ministra Sergeja Lavrova, a onda i za sve građane Republike Srpske, jer se pokazuje koliko smo razoreno i korumpirano društvo u kome se mogu dogoditi ovakvi veliki propusti i skandali.

Očekujem da se neko iz Kabineta Milorada Dodika što prije oglasi i pojasni situaciju, demantuju optužbe ili bar uputi javno izvinjenje Rusiji i ministru vanjskih poslova, jer su ovakve stvari nedopustive.

 

Nebojša Vukanović