palpal

Невјероватан скандал и понижење за Лаврова

Умјесто ћутања и стављања главе у пијесак, одговорни из Кабинета Протокола, те савјетници српског члана Предсједништва БиХ требају изаћи у јавност и саопштити детаље о скандалу који потреса јавност а везано за позлаћену православну икону стару 300 година коју је Додик поклонио руском министру вањских послова Сергеју Лаврову.

Из Амбасаде Украјине у Босни и Херцеговини су упутили званичну ноту Предсједништву БиХ и тврде да је икона национално благо Украјине, да је украдена и на спису потраживања. Уколико се потврди да је тачна информација и да је угледном госту поклоњена украдена ствар, то ће бити невиђен дипломатски скандал и брука, велика непријатност за руског министра Сергеја Лаврова, а онда и за све грађане Републике Српске, јер се показује колико смо разорено и корумпирано друштво у коме се могу догодити овакви велики пропусти и скандали.

Очекујем да се неко из Кабинета Милорада Додика што прије огласи и појасни ситуацију, демантују оптужбе или бар упути јавно извињење Русији и министру вањских послова, јер су овакве ствари недопустиве.

 

Небојша Вукановић