palpal

Nešićeve stranputice na stazama revolucije

Nekada je dovoljno objaviti samo neku fotografiju, i svaka riječ posle je suvišna. Kamen na putu, drvo i grane koje upozoravaju vozače da se na nešićevom i dodikovom drumu nalazi krater koji može otkinuti točak, a ne samo isjeći gumu, je pokazatelj u kakvom je stanju putna mreža Srpske. Akcize su povećane, Putevi Srpske pored njih uzimaju i nove kredite, a saobraćajnice na istoku Srpske su bile sigurnije i u boljem stanju za vrijeme Kraljevine Jugoslavije!

Skoro 20 godina starac Marko od stotinu ljeta preko Čubre, Nešića i ostalih DNS-ovih kadrovima, održava puteve i saobraćajna preduzeća, a rezultati rada vidljivi su na svakom koraku, posebnu u istočnom, siromašnom dijelu Srpske. Ovaj krater maskiran granama i kamenom, nalazi se na putu prema planini Jahorini, turističkom centru Srpske, a ako su u ovakvom katastrofalnom stanju saobraćajnice prema turističkim centrima, suvišno se upitati kakvi su onda putevi u malim, siromašnim i zaboravljenim mjestima na istoku Srpske, kao što je Kalinovik, Ljubinje, Rudo, Čajniče..

Ko prođe Scilu neće proći Haribdu, ali drug direktor Nešić puno ne brine za stanje putne mreže, i asvalt se ne koristi za sanaciju pohabanih magistralnih i regionalnih puteva već kupovinu glasova. Tako mehanizacija Puteva Srpske i povezanih dvorskih firmi mjesecima po Nešićevom spisku asfaltira prilaze kućama njegovih pristalica i aktivista kako bi drug direktor postao poslanik u Parlamentu BiH.

Koliko je Nešić osion i bahat pokazuje i nedavna namještena javna nabavka čak 21 službenog luksuznog vozila sa kožnim sedištima, navigacijama, dječijim isofiks sjedištima i svom ostalom opremom.. Umjesto da obnovi katastrofalnu putnu mrežu na istoku Srpske, gdje je njegova glasačka baza, Nešić baca milione na luksuz i besmislene javne nabavke kako bi došao do novaca za kupovinu glasova. Mogu kako hoće ali neće dokle hoćnj. Ubjeđen sam da će sve biti uzalud, da će narod kazniti osionost, bahatost i kriminal, i da će razni nešići jednoga dana odgovarati za svoje postupke i zlodjela koja su počinili sopstvenom narodu!

 

Nebojša Vukanović