palpal

Nešić se unervozio

Iako relativno mladi, mnogi političari u Republici Srpskoj često imaju demenciju, senilnost ili kratkotrajnu amneziju. Kao što su Luka Petrović i Radovan Višković veoma brzo zaboravili šta su u samo par dana govorili o poskupljenju struje, tako je i direktor Puteva Srpske Nenad Nešić zaboravio šta se dešavalo na žurci koju je organizovao, što je pokazatelj u kakvom se stanju nalazio i koliko je bio priseban. Nešić tvrdi da nije sa drugarima šutirao novac, i poziva narod da vjeruje njemu a ne svojim očima!? Tim povodom oglasio se kratkim saopštenjem na svojoj „fejsbuk“ stranici, koje su prenijele neke novine i mediji, tvrdeći da su kritike opozicije izmišljotina jer on tobože nije na spornom snimku!?

Ludilu i drskosti nema kraja, a umjesto da odmah podnese ostavku, Nešić pokušava da obmanjuje javnost sramnim pokušajima obmane i manipulacije. Staviti obraz pod zadnjicu često nije lijepo ali bude korisno, ali iako smo od Dodikovih direktora i saradnika navikli na nevjerovatnu beskrupuloznost, ponekad znaju prevazići samog sebe! Pored toga Nešić sebe amnestira činjenicom da su na njegovoj žurci bili i neki „opozicionari“ poput Cicka Bjelice, kao da to nešto suštinski mijenja u njegovom bahatom i sramnom ponašanju, razbacivanju državnim parama dok su putevi u užasnom stanju.

Radovan Višković zalaže se za hitnu smjenu Nešića sa funkcije direktora Puteva Srpske, a odluka bi mogla da se donese na sjednici Vlade Republike Srpske koja je zakazana za četvrtak, kada bi se trebao razmatrati njegov prijedlog. Ipak, Višković se ne pita ni o čemu, konačnu odluku će donijeti Dodik, i odluka Vlade zavisiće od njegove volje i interesa, kao i u slučaju smjene Petra dr Đokića, od koje je Višković odustao jer nije imao podršku svoje stranke i Dodika.

Nešić se nalazi u klasičnom sukobu interesa, jer ne može istovremeno biti direktor Puteva i poslanik u Predstavničkom domu PS BiH, i samo u zarobljenoj državi i Zemlji čuda ovakve stvari su moguće. Nešić ima više pripremljenih krivičnih prijava i procesa zbog velikih zloupotreba, ali sve stoji u ladici jer ga čuvaju centri moći sa kojima dijeli plijen. Ništa bolji od Nešića nije ni njegov drugar i pobratim iz Partije Neđo Trninić, ministar saobraćaja i porodičnih veza, koji sklapa nezakonite ugovore i pravi ogromnu štetu koja se mjeri desetinama i stotinama miliona maraka. Ako ima imalo pravne države, on bi trebao da završi u istom paketu sa pobratimom Nešićem!?

Zanimljivo da sam gotovo istovremeno pisao i zatražio Nešićevu ostavku i smjenu skupa sa ostalim opozicionim poslanicima, a da se nismo čuli i dogovarali, što je dokaz da slično razmišljamo. Nažalost Nešić nije jedini, i svakodnevno svjedočimo bahatosti čelnika i funkcionera vladajuće stranke i koalicije. Tako je Siniša Zlokapa, odbornik SNSD-a i šef naplate u Elektrokrajini, napravio haos na ulicama vozeći u alkoholisanom stanju. Sugrađani su ga snimili kako pijan vozi ulicama i vuče kuglu, a vrlo izvjesno da je i on amnestiran svake odgovornosti, kao i Nešić, jer ih štiti Partija koja je iznad građana, naroda, države, pravosuđa i društva!?

 

Nebojša Vukanović